Skjelt ut av AMK

Foto: Trond Lepperød

Mens kvinnen fikk hjerneblødning, ble mannen skjelt ut av AMK.

12.01.10 10:17

– Hun hadde ikke fokus i blikket. Hun var heller ikke i stand til å gjøre rede for seg i noe særlig grad. Hun klaget over vondt i hodet og hun hadde kastet opp, forteller Bjarne Eikefjord.

Julaften kom han kjørende ned Kongsveien på Ekeberg mot Oslo sentrum. Rett ved Jomfrubråten trikkestopp la han merke til kvinnen som satt bøyd ut av bilen sin.

Eikefjord ringte nødsentralen AMK for hjelp. 25 minutter senere ringte han for å purre på ambulanse til den svært syke kvinnen.

– Det jeg da fikk i retur det var noe som jeg vil karakterisere som forholdsvis grov utskjelling. Jeg fikk beskjed om å passe mine egne saker og ikke plage de med mas og så videre.

– Jeg sto med et menneske som var meget dårlig og ble dårligere. Jeg var redd for å miste henne, altså at hun kunne dø mellom hendene på meg, sier han til NRK.

Avdelingsoverlege på AMK, Gunnar Farstad, ønsker ikke å uttale seg om denne konkrete saken.

– Enhver klage som rettes til AMK, den ser vi selvsagt alvorlig på. Vi oppfordrer jo folk som opplever ett eller annet som ikke er sånn som de ønsker å ta kontakt med oss. For det jo også en av de beste kildene vi har til å kunne bli enda bedre.

I 2009 fikk AMK klager på én av 10.000 oppdrag. Av disse totalt 12 klagene ble bare én hendelse meldt til helsemyndighetene.

Har du vonde opplevelser med AMK? Ta kontakt med nyhetsleder Heidi Schei Lilleås i Nettavisen på mail her. Vi lover at du forblir anonym hvis du ønsker det.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.