RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: SCANPIX

Skjerper kravene etter hjemmehjelp-svikt

Sist oppdatert:
Oslo kommune skjerper rutinene etter at et eldre par lå døde i tre uker uoppdaget.

Dagmar Wilhelmine Sørsvann (75) og Karl-Erik Sørsvann (60) lå døde i sin leilighet i tre uker før noen oppdaget dem. Nå skjerper Oslo kommune kravene til hjemmetjenestene i hovedstaden, så noe lignende ikke skal skje igjen, skriver Dagsavisen.

- Vi kommer til å sende et brev til alle bydeler hvor vi krever oversikt over rutinene hjemmetjenestene har når de kommer til stengt dør, sier byråd for velferd og sosiale tjenester, Sylvi Listhaug, til Dagsavisen.

Hjemmetjenesten i bydel Østensjø ringte på døra tre fredager på rad uten å få svar, men det var først da politiet ble varslet, at paret ble funnet døde.

Bydelsdirektør Tove Stien i Østensjø bydel sier det allerede er gjennomført tiltak for å unngå en gjentakelse av tragedien.

- Jeg synes det som har skjedd er veldig, veldig forferdelig trist. Her har det vært rutiner som ikke er blitt fulgt. Fra nå av skal det handles raskere hvis hjemmetjenestene ikke oppnår kontakt med brukere. Vi skal sikre oss at vi vet hva som er skjedd med dem, enten de er bortreist, innlagt på sykehus eller er hos frisøren for den saks skyld, sier bydelsdirektøren til Dagsavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere