Gå til sidens hovedinnhold

Skjerper kravene til takstmenn

For å bli kvitt useriøse takstmenn vurderer regjeringen å innføre en ordning med offentlig godkjenning av alle som skal taksere boliger.

Skrekkhistoriene har vært mange om boligselgere som har fått ulik takst på boligen sin. På en og samme bolig har taksten variert med flere hundre tusen kroner. Problemet er nå blitt så stort at regjeringen vil gripe inn.

Autorisasjon
- For forbrukerne blir dette veldig usikkert. Det er jo slik at vi gjerne vil ha en og samme takst uavhengig av hvem som kommer og gjør takstarbeidet for oss, sier Barne- og familieminister Laila Dåvøy til TV 2.

Det regjeringsoppnevnte utvalget har sitt første møte i morgen, og et av forslaget man skal se på er å innføre en autorisasjon for landets takstmenn.

- Takstutvalget skal se på om man kan samordne de ulike takstene, og om man rett og slett skal ha et likt skjema for alle. Utvalget skal også se på hvor omfattende en takst bør være, og om det bør stilles krav til en autorisasjon av takstmenn, sier Dåvøy.

Tilfeldigheter
Norges Takseringsforbund innrømmer at det har vært litt for mye tilfeldigheter i bransjen og er derfor glad for initiativet fra statsråden:

- Vi har i flere år jobbet for å få en form for offentlig godkjenning eller autorisasjon av takstmenn. Dette initiativet setter vi dermed stor pris på, sier president i Norges Takseringsforbund Erik H. Larsen til TV 2.

Reklame

Tilbud: Nå får du 15 GB til kun 299 kroner i måneden