RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skjerper rutinene etter sex-hets

Sist oppdatert:
Norges Offiserforbund skjerper rutinene etter at forsvarsminister Kristin Krohn Devold ble sex-trakassert på forbundets nettsider.

Da det tirsdag ble kjent at norske offiserer raser over Krohn Devolds sans for å ikle seg uniform, startet debatten på Milnytt.no. Onsdag kunne VG fortelle at flere av innleggende innholdt sex-trakassering av forsvarsministeren.

Fjernet
Ifølge forbundsleder i Norges Offiserforbund, Peter A. Moe, var det to av i alt 70 innlegg som gikk over streken:

- De to innleggene det dreide seg om ble fjernet onsdag morgen, opplyser han til TV 2 Nettavisen.

Ettersom de harselerende ytringene var anonyme, har forsvaret ingen anelse om hvem som står bak hetsen av forsvarsministeren. Det kommer ifølge Moe heller ikke til å bli gjort noe for å finne ut hvem som skrev innleggene.

- Det kan være hvem som helst, og de to jobber heller ikke nødvendigvis i forsvaret. Alle i hele Norge har tilgang til nettdebattene på hjemmesiden vår, sier Moe.

Takhøyde
Forsvaret ønsker at debattforumet skal ha stor takhøyde, og forhåndssensurering av innlegg kommer ikke til å bli aktuelt.

- Ytringsfrihet er fortsatt det viktigste, men vi kommer til å skjerpe rutinene på å sjekke debattnivået. Folk må gjerne dumme seg ut, men ikke på våre nettsider, sier Moe.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere