Skjerper siktelsen i Tønsberg-drapet

Foto: Bjørn Sigurdsøn (SCANPIX)

29-åringen som knivstakk den 27 år gamle kurderen i Tønsberg i helgen, blir fremstilt for varetektfengsling. Politiet mener nå at han stakk for å drepe.

22.12.03 17:49

Tirsdag formiddag avgjør Tønsberg tingrett om 29-åringen skal varetektsfengsles. Politiet har krevd fire ukers varetekt for mannen, som er siktet for forsettelig drap. Da han ble pågrepet i helgen, lød siktelsen på legemsbeskadigelse med døden til følge. Forskjellen er at politiet nå mener at mannen mente å drepe 27-åringen.

Samtidig blir to andre personer sluppet ut av politiet varetekt etter tragedien utenfor utestedet Kix natt til lørdag.

Politiet hadde mandag avhørt 15 til 20 vitner til drapet, og mener å ha gode beviser mot 29-åringen.

Slipper fri
Den 27 år gamle mannen ble knivstukket da han forsøkte å roe ned en slåsskamp som hadde startet inne på utestedet i Tønsberg sentrum. Etter å ha blitt knivstukket, flyktet han fra stedet, men segnet om og døde 100 meter unna.

Den siktede 29-åringen meldte seg for politiet lørdag kveld etter at politiet hadde etterlyst ham. Han innrømmer å ha deltatt i tumultene, men hevder at det ikke var han som knivstakk. To andre personer ble også satt i politiets varetekt. Politiet mener de var med i tumultene, men tror ikke de hadde noe med drapet å gjøre. Disse er nå løslatt.

Mange vitner
- Vi har løslatt dem fordi vi ikke mener det er sannsynlig at de har noe med dette forholdet å gjøre. 29-åringen blir siktet for forsettelig drap. Vi mener da at han mente å drepe, sier politiadvokat Harald Borgenvik til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag