RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skjønte ikke at sex-partner sov

Etter 20 minutters beføling forsto 26-åringen ennå ikke at kvinnen ikke var våken.

(iBergen.no) Dermed ble han frifunnet av Nordhordland tingrett for anklager om seksuelt overgrep.

Tok bilder med mobilen
Trass i at retten ble forelagt MMS-bilder han selv hadde tatt mens han hadde seksuelt samkvem med kvinnen, mente dommerne det ikke bevist at han var klar over at kvinnen sov.

De to hadde møtt hverandre på byen i fjor sommer og gikk på nachspiel sammen i en av Bergens nabokommuner. På morgenkvisten skulle 26-åringen forlate festen, men bestemte seg for å ta bilder av kvinnen, som da lå i sengen. Mens han befølte henne, spurte han om det var i orden at han tok bilder, og tolket lydene hennes som samtykke.

Ødela telefon
Etter 20 minutter spratt kvinnen opp av sengen. Hun røsket med seg mobiltelefonen hans og forskanset seg på et soverom sammen med en venninne. Rasende ødela hun telefonen. På utsiden sto en forvirret og redd 26-åring, som like etter forlot boligen.

I retten forklarte mannen at han ikke forsto at kvinnen sov under befølingen, og ble trodd på det.

«Det er ikke nødvendig å ta stilling til fornærmedes forhold, hvorvidt hun mente å samtykke eller om hun sov, idet det eventuelt er slik faktisk villfarelse hos ham at han må frifinnes av den grunn.» konkluderte retten.

- Burde forstått
Kvinnen ba om erstatning for tapt arbeidsinntekt på 6120 kroner, da hun hadde vært så oppskaket etter hendelsen at hun ikke kunne gå på jobb i to dager. To av dommerne avviste kravet hennes, som følge av frifinnelsen. Men den ene meddommeren ønsket å tilkjenne henne erstatningen.

«(...) Han burde ha forstått at når han berørte henne over 20 minutt uten å ha fått noe klart svar fra henne, burde han ha forstått at det kunne ha vært tvil om hun var våken.» skriver retten i dommen.

Han ble imidlertid frikjent for både straff og erstatning.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere