Gå til sidens hovedinnhold

Skjøt bjørn i grisebingen

Han skjøt bjørnen for å redde grisene sine. Nå må bonde Jarl Pedersen fra Pasvik i Finnmark stille i retten, tiltalt for brudd på Viltloven.

Han skjøt bjørnen for å redde grisene sine. Nå må bonde Jarl Pedersen fra Pasvik i Finnmark stille i retten, tiltalt for brudd på Viltloven, melder Kanal 24.

Bjørnen sto i inne i grisebingen og spiste kraftfor da bonden kom til fjøset i august i fjor. Pedersen skjøt bjørnen med rifle og hevder det var nødverge.

- Saken må stå sterkt for Pedersen. Han skjøt bjørnen i grisebingen. I en situasjon der det var umiddelbar fare for at husdyr kunne ble tatt av dage, sier Per S. Johannessen, som er advokat for bonden til radiokanalen.

Viltloven krever at rovdyr er direkte angriper. Det ble i tillegg brukt et ikke godkjent våpen. Bjørneforsker Steinar Vikan var tilfeldigvis til stedet da Pedersen skjøt bjørnen og er vitne i saken.

- Bjørner kan ikke være for nær folk. Dette har jeg forsøkt å advare mot i årevis. Bjørner som har mistet skyheten blir for nærgående, sier Vikan til Kanal 24.

Få dager etter at Pedersen skjøt bjørnen, ble nok en bjørn felt lovlig på samme sted av Statens Naturoppsyn.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året