Skjøt mot kontorvindu

Væpnet politi rykket ut etter at to skudd smalt i ruten i et kontorbygg i Mosjøen fredag morgen.

28.04.06 12:25

Politiet ble varslet om skytingen klokken 9.30.

- Vi mottok melding fra en mann som sa det var blitt skutt mot vinduet inn mot kontoret hans. Vi rykket derfor ut med væpnede politi, sier operasjonsleder Espen Heiszter ved Helgeland politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Stanset i ruta
Ingen kom til skade i skyteepisoden. De to prosjektilene kom ikke gjennom vinduet, men stanset etter å ha knust to av de tre lagene i ruta.

- Vi vet ikke hvilket våpen det dreier seg om. Det er kraftigere enn ett luftvåpen. Vi prøver nå å finne ut avstand og vinkelen det ble skutt fra. Vi vet foreløpig ikke hvor skuddene ble avfyrt og hvem som har gjort dette, sier Heiszter.

Store styrker rykket ut til næringsområdet, som ligger like utenfor Mosjøen sentrum. Huset det ble skutt mot ligger overfor Elkems administrasjonsbygg.

Væpnet politi med hund lette etter stedet hvor skuddene kom fra, men så langt er ingen pågrepet.

- Trolig en guttestrek
Ifølge operasjonslederen er det mye som tyder på at dette kan ha vært en guttestrek.

- Vi ser ingen dramatikk i dette. Dette er mer på nivå med en guttestrek. Kanskje noen skulle skulle teste en børse og siktet mot et vindu, sier han.

Ifølge VG Nett jobber nå teknikere på stedet med å sikre seg spor.

- Vi har nå avsluttet søket med væpnet politi. Men tekniske undersøkelser pågår. Vi må nå inn og tenke litt og klø oss litt i hodet og se hva vi gjør videre, sier operasjonslederen til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.