*Nettavisen* Nyheter.

Skjøt og drepte haglemann

Med haglegevær og patronbelte om livet skjøt haglemannen tre politimenn før han selv ble skutt og drept.

22.04.06 16:17

Politiet har foreløpig ikke opplysninger om hvem haglemannen som ble skutt og drept under en politiaksjon ved Skui i Bærum lørdag formiddag er. Spesialenheten for etterforskning av politisaker har nå overtatt etterforskningen.

Rømte til skogs
Aksjonen ble innledet klokka 9 etter meldinger om skyting ved en hytte i Busoppveien i Rykkinn. To personer ble pågrepet da politiet kom til stedet, mens en tredje person med våpen rømte til skogs. Politiet tok opp jakten ved hjelp av hundepatrulje fra Asker og Bærum politidistrikt. Da mannen ble sporet opp, begynte han å skyte.

Skjøt tre politimenn
En politimann fra beredskapstroppen i Oslo ble såret i aksjonen etter å ha blitt truffet av mannens hagleladninger i halsen. Han er brakt til sykehus med lettere skader. Også to andre andre politifolk som deltok i aksjonen ble truffet av hagleladninger. En tjenestemann fra Asker og Bærum ble truffet i hånden, opplyser politiet i en pressemelding.

De dødelige skuddene ble avfyrt klokka 11.20.

- Skjøt vilt rundt seg
- Mannen skjøt vilt rundt seg med hagle. En politimann er truffet i halsen av tre hagleskudd og er sendt til sykehus, men skal ikke være livstruende skadd, sier operasjonsleder Tore Haugen ved Asker og Bærum politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Ifølge politiet ble det først skutt med varselskudd mot haglemannen for å få ham til å overgi seg.

Dramaet startet klokka 09.05 da politiet fikk melding om at det var hørt flere hagleskutt i skogen ved en hytte på Tandberg gård. Politiet væpnet seg og rykket ut.

To pågrepet
To personer ble pågrepet, mens den tredje flyktet. Det ble satt inn sporhund og helikopter i jakten på mannen. Ved E16 ved Skui avfyrte mannen flere skudd mot politiet.

Hadde hagledesperado på kjøkkenet
Flere vitner havnet midt oppe i skytedramaet, ifølge TV 2s og TV 2 Nettavisens reportere på stedet. Haglemannen skal blant annet ha stormet inn på kjøkkenet til en eldre kvinne. Andre har møtt haglemannen eller hørt skuddene.

Var kamuflert
Ifølge et vitne TV 2 Nettavsen har snakket med var haglemannen kledd i kamuflasjeklær. Andre opplyser at han skal ha båret et patronbelte om livet og ladet hagla på nytt flere ganger.

- En nabo av meg møtte på hagle-mannen på en vei. Mannen hadde med seg våpen og var kamuflert. Da han passerte, kom de fire-fem politimenn i hælene på ham, sier Freddy Jensen (34) til TV 2 Nettavisen. Han bor i området der skytedramaet fant sted.

34-åringen var ute i hagen og snakket med naboer, da en nabo fortalte av veien opp til dem var sperret.

- Vi gikk nedover og kom ned til en politisperring. I skogkanten så vi en væpnet politimann som siktet inn mot skogen. Da var klokken rundt halv tolv. Kort tid sere hørte vi flere skudd. Det var trolig da mannen ble skutt, ser Jensen.

- Riktig å skyte
Han synes det er leit at en person ble drept og at en politiman ble skutt i halsen.

- Men jeg forsvarer polimannen som skjøt, og håper nå det går bra med politimannn som ble skutt i halsen. Jeg mener det er helt riktig at politiet får skyte selv, når de blir skutt mot, sier Jensen tl TV 2 Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.