*Nettavisen* Nyheter.

Skjøt svigerfar - dømt for rattfyll

KRISTIANSAND (TV 2 Nettavisen): Faren til samboeren gikk amok med et 1,6 meter langt minebor. 27-åringen skjøt ham i beinet men gikk fri for det. I stedet ble han dømt for 500 meter fyllekjøring.

22.09.03 15:40

- Det er en veldig spesiell sak, ja. Jeg innstilte på legemsbeskadigelse med skytevåpen, men statsadvokaten fant at det ble vanskelig å bevise at skuddet ikke ble avfyrt i nødverge, sier politiadvokat og aktor i saken, Jarle Rudi, til TV 2 Nettavisen.

Væpnet politiaksjon

En storstilt væpnet politiaksjon ble satt i gang da nyheten om skudd i de indre bygder på Sørlandet nådde politiet i juli i fjor.

Det som skulle vært en hyggelig fisketur i Setesdal, endte med kamp, skudd og vill flukt.

Til slutt slo retten fast at 27-åringen kun var å dømme for fyllekjøring.

Den 27 år gamle maskinføreren bodde sammen med kjæresten i huset med hennes far. Denne ukedagen skulle de på fisketur. Men da kjærestene til tiltalte og fornærmede kom, fant de at mennene var for beruset til å dra på fisketur.

Kastet glass

Fornærmede (44) hadde vært i godt humør, men ifølge torsdagens dom fra Kristiansand tingrett slo han seg plutselig kraftig vrang i kveldingen.

Han kastet et glass i veggen, og tiltalte geleidet ham ut. Men han kom snart tilbake med et 1,6 meter langt minebor, som han truet og slo bordene i sønder med.

27-åringen fryktet for helsen til samboeren, og for å verge seg mot faren hennes hentet han salongrifle i 2. etasje.

- Jeg skyter hvis du ikke legger fra deg stanga, sa 27-åringen.

Han fikk ikke den ønskede respons, og skjøt ham i beinet. 44-åringens venninne fikk han inn i bilen, mens fornærmede truet med kniv og hevn. Da skjøt tiltalte igjen, denne gangen i bakken.

Fyllekjøring

Fornærmede ble fraktet til Sørlandet sykehus i Kristiansand, og politiet iverksatte væpnet utrykning.

Men de fant ikke 27-åringen, for han hadde kjørt noen hundre meter av gårde for å gjemme seg på en hytte i frykt for represalier fra fornærmedes venner.

Han gikk til slutt straffefri for å ha skutt samboerens far. Han ble også frikjent for å ha drukket etter å ha fyllekjørt.

Men han fikk 21 dagers betinget fengsel, minus tre dager i varetekt - for å ha rømt i bil noen hundre meter, og fordi politiet fant en stjålet pc hos ham.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.