RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skjøt elger i boligfelt

BLE SKUTT: Først kom den ene kalven på andre siden av gjerdet - mens den andre kalven og kua sto i hagen. Rett etter at kalven kom inn i hagen, ble den skutt.
BLE SKUTT: Først kom den ene kalven på andre siden av gjerdet - mens den andre kalven og kua sto i hagen. Rett etter at kalven kom inn i hagen, ble den skutt. Foto: Bjørn Carlsen (iOslo.no)
Sist oppdatert:
Viltnemnda drepte to elger i en hage på Oslos beste vestkant - til voldsomme protester fra rasende naboer.

(iOslo.no) Politiet fikk melding ved 13.30-tiden om at en elgku med to kalver befant seg i en barnehage - av alle ting i Jegerveien på Ris i Oslo. Dermed begynte Viltnemndas elgjakt rundt omkring i boligfeltene på Slemdal. Først kom de seg unna barnehagen og nedover mot Oslo sentrum, men politiet og Viltnemnda fortsatte jakten.

- Utrygt
De vurderte det som utrygt at elgene befant seg i det tett befolkede boligstrøket, både av hensyn til elgene selv, men også av hensyn til folk i området.

- Jeg håper de får elgene ut i skogen igjen. Det er vel ikke nødvendig at de skyter dem her, sa barnehagebestyrer Janicke Rasmussen i Trosteredet barnehage. Hun var opptatt å skjerme barna, og fikk de inn i barnehagen uten at de merket stort til oppstyret.

(Saken fortsetter under videovinduet)

194959

iOslo.no påtraff elgene i Trosterudveien rett etter at de ble jaget fra barnehagen. Da var den ene kalven adskilt fra moren og den andre kalven av et gjerde. De tre elgene var svært rolige, og forsynte seg med rosebusker og epletrær i en hage og i veikanten.

Sinte naboer
Kort tid etter kom Viltnemnda og politiet - og da var det slutt på idyllen. Ved 14.30-tiden ble elgkalvene skutt i en hage i Trosterudveien. Etter å ha hørt skuddene, kom mange naboer til stedet, høylytt protesterende.

- Herregud! Hva skjer? Skjøt de elgene her? De er jo her hver eneste sommer! Hva var vitsen med det? ropte Therese Johanna Sand til Viltnemnda og politiet, da hun kom til stedet.

Etter at kalvene var blitt skutt klarte elgkua å komme seg unna.

Viltnemnda vurderte det til at det var for farlig å ha elgfamilien gående i nabolaget.

- De sa at det var elgjakt, og at de da bare kunne ta elgene her nede. Det synes ikke jeg. Dette er vårt boligområde. Det bør ikke være nødvendig å skyte to kalver foran masse naboer og småunger, sier Sand til iOslo.no.

- Kom i skuddlinjen
Hun mener elgene kunne vært skremt ut i skogen igjen.

- Det var også en nabo som sto inne i huset sitt, og han reagerte på at han kom i skuddlinjen. Han synes ikke det var behagelig å se at noen skjøt i retning huset hans. Jeg synes jakt hører hjemme i skogen, ikke i et boligfelt, sier Sand.

Hun reagerer også på at naboene ikke ble varslet før skuddene falt.

- Både av sikkerhetsmessige og etiske grunner reagerer jeg over det som skjedde. Jeg synes ikke det var trygt, sier hun.

Sand mener også at elgene hadde funnet veien opp igjen til skogen.

- Vi har elg hvert år her i hagen. Jeg har bodd her i 20 år. Aldri har jeg hørt at de har skadet seg selv eller noen her, sier hun.

Les flere saker fra iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere