RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skjøt kamerat i kokainrus

Sist oppdatert:
25-åringen skulle bare leke med pistolen. Nå er han dømt for drapet på kompisen.

(iOslo.no) Dommen mot 25-åringen som i 2005 skjøt og drepte kameraten med et hodeskudd falt i Oslo tingrett tirsdag. Mannen sto tiltalt for uaktsomt drap i tillegg til å ha oppbevart større mengder narkotika.

De to var venner, og hadde tilbrakt natten i forkant med å se på TV, spille Playstation og sniffe kokain. Utpå morgenen dagen etter gikk den nå avdøde 20-åringen for å legge seg, mens 25-åringen gikk ut for å gjøre et ærend.

Da 25-åringen kom tilbake lå kameraten fortsatt og sov. Da den nå drapsdømte mannen forsøkte å vekke ham, sa kameraten ifølge dommen: Kan du ikke bare skyte meg?.

Den nå dømte 25-åringen hentet da en grovkalibret pistol av merket Glock og trakk av, i den tro at våpenet var uladd. Det var det ikke.

Mannen erklærte seg skyldig i Oslo tingrett, og har ifølge sin forsvarer Kjell Myrland hatt store psykiske plager etter hendelsen.

- Han har taklet det dårlig. Han sliter psykisk, og har ventet lenge. Han er plaget av skyldfølelse for det som har skjedd, sa Myrland under rettssakens første dag.

25-åringen ble tirsdag dømt til to år og to måneders fengsel, og han må også betale erstatning og oppreisning til kameratens forledre, tilsammen 191.319 kroner.

Les flere nyheter på iOslo.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere