RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skjøt mamma 20 ganger

Sist oppdatert:
I lang tid mishandlet han moren, som til slutt døde av skadene.

Fredag morgen møtte den 50 år gamle Arendal-mannen i Aust-Agder tingrett, tiltalt for legemsbeskadigelse med døden til følge - under særdeles skjerpende omstendigheter.

I tiltalen påpeker statsadvokaten at mishandlingen er begått mot en forsvarsløs person.

- Det er en alvorlig sak, men utover det ønsker jeg ikke å karakterisere saken ytterligere før hovedforhandlingen, sier statsadvokat Rullestad-Jansen til Nettavisen.

Da rettssaken startet nektet mannen straffskyld.

Ble truffet med 20 skudd
Sønnens mishandling av moren (71) skal ha startet høsten 2006. Han skal da ha slått henne i ansiktet slik at hun brakk en tann.

Noe senere, i november samme år, skjøt han dessuten sin mor med et luftvåpen. Ifølge tiltalen traff 14 skudd i hennes venstre fot, og 6 skudd i hennes høyre fot.

Moren ble etter dette innlagt på Sørlandet sykehus, der hun ble operert og behandlet for en kraftig infeksjon som følge av skuddene.

Da hun ble utskrevet fra sykehuset noen uker senere, hadde hun problemer med å bevege seg, noe som skal ha vedvart i flere uker.

Døde av hjerneblødning
Men ikke nok med det. Volden mot moren fortsatte året etter, helt til det hele endte svært så tragisk. I mars i fjor skal han ha slått moren ved to eller flere anledninger i sin bolig i Arendal, slik at hun ble alvorlig skadet.

Natt til den 14. mars døde moren som følge av skadene.

De rettsmedisinske undersøkelsene konstaterte at moren hadde hjerneblødning, en rekke underhudsblødninger samt blåmerker på bryst, armer og ben. Skadene ble ifølge tiltalen forårsaket av sønnens voldsutøvelse, og det ble slått fast av rettsmedisinerne at dødsårsaken var hjerneblødning og komplikasjoner som følge av blødningen.

Slo samboeren med PC
Den 50 år gamle sønnen er også tiltalt for å ha slått sin samboer i 2005 med en bærbar PC og en lykt.

Ifølge tiltalen vil det i rettssaken trolig bli lagt ned påstand om at sønnen mister helt eller delvis arveretten etter moren. Statsadvokat Beate Rullestad-Jansen ønsker ikke å si noe om hvor streng straff aktoratet vil kreve for sønnen før dette kommer fram i hovedforhandlingen.

Det er satt av sju dager til rettssaken i Aust-Agder tingrett.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere