RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skjøt merket bjørn ved Elverum

(Illustrasjonsfoto)
Sist oppdatert:
Da en bjørn angrep en saueflokk ved Elverum i natt, skjøt bonden. Bjørnedrapet etterforskes.

Bonden ringte selv politiet ved 01.20 tiden natt til mandag og fortalte at han hadde felt en bjørn. Den cirka 100 kilo tunge hannbjørnen ble skutt ved en sæter i Letjerndalen i Elverum kommune der bonden hadde sauene på beite.

Ifølge bonden ble bjørnen skutt midt i en saueflokk. Da skal bjørnen allerede ha angrepet og skadd en sau.

Vakthold
- Sauene beitet fritt og bonden hadde vakthold på sauene, sier operasjonsleder Thorbjørn Rønningen ved Hedmark politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

- Det er foretatt åstedsbefaring av politiet og det er satt i gang full etterforskning. Alle slike saker blir etterforsket grundig fordi det er fredet vilt vi snakker om her, sier han.

Ifølge politiet er det helt vanlig at sauebøndene har med seg våpen når de gjeter. Våpnet brukes til å avlive skadde dyr.

Merket bjørn
Kriminaltekniker Tom Johnsen ved Elverum politistasjon opplyser at bjørnen var en merket , fire år gammel hannbjørn. Da teknikerne kom tilstedet, ble de også forevist et lam som hadde ferske skader. Det ble avlivet på stedet.

- Vi vil nå analysere materialet fra åstedsundersøkelsen og sammenholde det med etterforskningen, før vi tar stilling til hva vi gjør videre med saken. Spørsmålet vi må besvare, er om dette er en nødvergesituasjon eller ikke, sier Johnsen.

Bjørnen blir kjørt til politistasjonen i Elverum og deretter videre til direktoratet for naturforvaltning i Trondheim.

Jeger siktet
En mann fra Engerdal i slutten av 30-årene har status som siktet etter at han skjøt og drepte en fireårig brunbjørn på rundt 130-140 kilo i det samme distriktet natt til 17. juni.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere