RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skjøt moskusokse i hage

Sist oppdatert:
En nærgående moskusokse ble fredag formiddag skutt i en hage i Rauma i Møre og Romsdal.

- Oksen sto inne i en hage på en gård i Dalsbygda i Isfjorden og beitet på et frukttre da den ble skutt. Dyret ble skutt på ti meters hold fra trappa på gården, sier politiførstebetjent Andreas Hustad ved Rauma lensmannskontor til TV 2 Nettavisen.

Kuer ble urolige
Klokka var 10.45 da moskusoksen måtte bøte med livet. Da hadde lensmannen fått en rekke telefoner fra folk som hadde sett dyret. Jakten og avlivingen foregikk helt udramatisk, ifølge politiet, men en flokk med kyr ute på et jorde ble urolige da den raggete oksen gjorde sin entre.

Etter å ha nøyd seg med å kikke på kuene, gikk moskusoksene videre og forsvant inn i hagen. Der ble den stående og forsyne seg av frukten.

Skutt fra trappa
Lensmannen hadde rekvirert assistanse fra en lokal jeger, som rolig kunne avlive dyret fra trappa på gården. Familien på gården var hjemme og kunne følge dramaet på trygg avstand. Etter avlivingen, tok kommunens viltkonsulent seg av slaktingen.

Utstøtt av stammen
Moskusoksen hører til stammen på Dovrefjell og var minst 10 mil hjemmefra da den ble avlivet. Ifølge politiet har det vært flere tilfeller de siste årene der streifdyr har funnet veien ned fra fjellet. Dette er dyr som er utstøtt fra stammen. Det ender som oftest med avliving.

- Det er nesten årvisst at det kommer moskus ned i bebyggelsen, så befolkningen har et ganske avslappet forhold til dette, sier Hustad til TV 2 Nettavisen.

Den første observasjonen av dyret ble gjort av beboere i området like før det mørknet torsdag. Klokka 10.25 fredag morgen fikk politiet en ny melding om at moskusen var observert.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere