RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Gunnar Lier (Scanpix)

Skjøt nabohund – frikjent

Sist oppdatert:
Finnmarksmannen skjøt naboens hund i munnen, men slipper straff.

Hendelsen skjedde da mannen skulle ut og mate familiens kaniner i mars i år.

Ifølge Indre Finnmark tingrett skulle familiemannen på skytebanen og hadde derfor med seg salongriflen ut til kaninburet. Etter å ha matet dyrene, snudde familiefaren seg og da stod naboens hund foran ham.

Hunden, en lapphund, var svært aggressiv og hoppet på mannen og bet ham i låret. Mannen klarte å få hunden løs, men den gikk løs på ham på nytt. Til slutt prøvde mannen å skyte et skudd i bakken for å skremme hunden, uten å lykkes.

Skutt i ganen
Og da hunden angrep på nytt, prøvde mannen å slå hunden vekk med geværløpet. Men samtidig gikk det av et skudd.

Mannen forstod straks at han hadde truffet hunden, men så ikke hvor. Hunden sprang da hjem med halen mellom beina, og mannen ringte straks til politiet og varslet dem om hendelsen.

Frifunnet
Ifølge dommen, viste det seg at kulen traff lapphunden i ganen og den måtte opereres flere ganger. Mannen tilbød naboen 3000 kroner i erstatning, men denne ble ikke akseptert. I stedet for ble han anmeldt og tiltalt for uforsiktig bruk av skytevåpen.

Da saken kom opp, endte imidlertid aktor med å gå inn for frifinnelse, noe som også ble gitt.

- Retten har forståelse for hundeeiers frustrasjon over det som har skjedd, men kan vanskelig se at tiltalte kunne handlet annerledes i denne situasjonen, heter det i dommen fra Indre Finnmark tingrett.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere