RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skjøt samboer med pil og bue

Sist oppdatert:
KRISTIANSAND (TV 2 Nettavisen): 47-åringen skjøt etter samboeren i fylla med pil og bue. Nå er han dømt for sju års terrorisering.

Trebarnsmoren har trolig pådratt seg hjerneskader, har vært preget av suicidalitet og sliter med angst etter mange harde år med en nå dømt mann.

I tillegg til 10 måneders fengsel, har Kristiansand tingrett dømt 47-åringen til å betale 85.000 kroner i erstatning og oppreisning til eksen.

Tre barn
Først fikk kvinnen tre barn med en mann som bedrev psykisk terror og senere ble dømt for drap. Senere havnet hun i et forhold som forverret helsen hennes gjennom sju år fra 1995 til 2002.

Mannen slo og sparket i hodet og kroppen så mye og hardt at retten kaller det mishandling. Han brukte gjerne lamper. Han kastet egg, melk og mat etter henne, og i retten avla hennes barn sterke vitnesbyrd over stefarens vold mot moren deres.

Pilen dirret
Hendelsene skjedde da mannen var beruset. Ved minst én anledning benyttet hans seg av en stor tung klokke. En annen gang grep han sin forseggjorte pil og bue.

Han skjøt etter henne så pilen sto og dirret i vinduskarmen bare centimeter unna.

- Konsekvensen av voldsutøvelsen har vært svært alvorlig i form av psykiske lidelser med angst og lavt selvbilde, konkluderer retten.

Intet formildende
At den psykiske og fysiske mishandlingen hadde foregått over hele sju år fant retten klart skjerpende. Videre har retten lagt vekt på at volden ble begått uprovosert.

Tingrettsdommer Per O. Refsalen fant ingen formildende omstendigheter overfor mannen, som har store rusproblemer og tidligere domfelt seks ganger for vinningsforbrytelser og ran.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere