RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skjuler tall om overvåking

Politiets sikkerhetstjeneste (PST), Politidirektoratet og Justisdepartementet nekter å si hvor mange nordmenn som blir politiovervåket.

Forsker Ola Tellesbø ved Juridisk fakultet i Oslo mener at offentligheten må få vite omfanget av og kostnadene ved denne overvåkingen, melder NRK.

Det at politiloven ble endret i fjor har ført til at flere kan bli overvåket. Bare en liten mistanke er nok til at PST kan sjekke e-post og telefonavlytte folk for å finne terrorister.

Tellesbø, som er forsker på feltet, mener at denne endringen av loven gir en større grunn til å la offentligheten få vite om omfanget.

- Politiet burde ikke ha noen hensikt i å skjule en slik informasjon. Hvis de bruker kommunikasjonsovervåkning mye, er det viktig at samfunnet vet dette, sier Tellesbø.

Da de ble spurt om fakta sa PST-sjef Jørn Holme at dette ikke er et offentlig anliggende og ønsker ikke å kommentere saken. Heller ikke Justisdepartementet ønsker å svare.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere