Skjult LO-støtte til Ap

Arbeiderpartiet har gått hardt ut mot Høyres hemmelige pengegaver. Nå viser det seg at LO Stat støtter Aps valgkamp uten at det fremgår av regnskapene.

20.08.03 08:00

Av et rundskriv fra arbeidsutvalget i LO Stat, som har 120.000 medlemmer innen statlige virksomheter som post, NSB og sykehus, går det fram at LO-forbundene blant annet tilbyr seg å produsere valgmateriell i samarbeid med Arbeiderpartiet, lage valgkamparrangement og støtte ordførerkandidater med LO-medlemskap økonomisk.

"Ikke partistøtte"

- Det er ikke støtte til et parti, men støtte til oss selv. Det er vår valgkamp, ikke Arbeiderpartiets valgkamp, sier leder i LO Stat, Morten Øye, til Aftenposten.

Han sier også at støtten ikke er skjult, og at det vel ikke er noen overraskelse at LO Stat støtter Ap.

Lav troverdighet

Nylig fikk Høyre kraftig kritikk fra flere hold kanter, blant annet Ap-leder Jens Stoltenberg, fordi partiet ikke ville oppgi hvem som har gitt dem private pengegaver.

- Hvis jeg forstår det riktig, er dette en form for skjult økonomisk støtte. I så fall senker det Aps og LOs troverdighet til et lavt nivå. Jeg forventer at Ap og LO kommer på banen og offentliggjør det som er av økonomiske bindinger som vi ikke er kjent med, sier SVs partisekretær Bård Vegard Solhjell.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.