Gå til sidens hovedinnhold

Skogbrann herjet Lindesnes

Mannskaper fra brannvesenet og Sivilforsvaret fikk i morgentimene torsdag kontroll på skogbrannen ved Stiland i Lindesnes.

Brannen raste i et område med skog og kratt mellom Gåseland og Stiland i Lindesnes kommune, rundt 15 kilometer nordvest for Mandal. Et stort antall mannskaper kjempet i natt for å stoppe skogbrannen, og klokka 04.65 fikk politiet melding om at den var under kontroll.

- Brannen er nå under kontroll. 15 mann fra brannvesenet og sju fra Sivilforsvaret er igjen for å holde vakt og drive etterslukking, sier operasjonsleder Vidar Neset ved Agder politidistrikt til TV 2 Nettavisen torsdag morgen.

Brannen ble meldt klokken 21.40 onsdag, og beveget seg fra Gåseland i retning av Stiland. Her ligger det en håndfull hus.

Området som brant består av kratt og lyng. På grunn av det ulendte terrenget var det umulig å få fram vannslanger til brannstedet. Ved 05.00-tiden hadde brannen roet seg, men det brant fortsatt i deler av terrenget. 25 brannmenn fra fire brannstasjoner med støtte fra Sivilforsvaret ble satt inn i slukkingen.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre

Kommentarer til denne saken