Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skogbrann i Aust-Agder under kontroll

FIKK KONTROLL: Flammene spredde seg til et område på om lag 1.000 dekar før brannvesenet ved 21-tiden fikk kontroll.
FIKK KONTROLL: Flammene spredde seg til et område på om lag 1.000 dekar før brannvesenet ved 21-tiden fikk kontroll. Foto: Henning Vik
Sist oppdatert:
1000 dekar ble flammens rov. Ingen hytter har gått tapt i brannen.

Birkeland (NTB): Brannvesenet, med hjelp fra Sivilforsvaret og et brannslukningshelikopter, har fått kontroll på skogbrannen i Birkenes i Aust-Agder.

Les også: 1000 dekar ble svidd av

Flammene spredde seg til et område på om lag 1.000 dekar før brannvesenet ved 21-tiden fikk kontroll, skriver Fædrelandsvennen.

Rundt 30 brannmenn deltok torsdag kveld i slukningsarbeidet. I tillegg har ni personer fra Sivilforsvaret og et brannslukningshelikopter kjempet mot flammene.

– Vi regner med at det blir vindstille i natt. Begynner det å blåse igjen i morgen tidlig, kan dette komplisere etterslukningsarbeidet. Vi er derfor spent på morgendagen, sa vakthavende brannsjef Eddie Hoel til NTB ved 20.30-tiden.

Ifølge politiet oppsto brannen som følge av at to personer torsdag ettermiddag tente bål i skogen, et bål de raskt mistet kontrollen over da flammene spredde seg til kratt i nærheten.

– De to prøvde å slukke brannen, men måtte gi opp. De ble sent til legevakten for en sjekk for røykskader, forteller operasjonsleder Jon Kvitne i Agder politidistrikt til NTB.

Hyttefeltet Ramselia ligger i nærheten av brannområdet, men ingen hytter har gått tapt. Politiet fikk melding om brannen klokka 13.36.(©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!