RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skogbrann i Nipedalen

Sist oppdatert:
Et ammunisjonslager sto i fare for å bli antent da en skogbrann raste i Nipedalen i natt.

Politiet i Hordaland fikk beskjed om en stor skogbrann i Nipedalen klokken 23.27 fredag kveld. I morgentimene lørdag brant det fremdeles, men brannen skal nå være under kontroll

- Det brenner i et betydelig område, og både brannvesen og politi er til stede og forsøker å få situasjonen under kontroll, opplyser operasjonsleder Asbjørn Andersen ved Hordaland politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Brannen hadde ved 00.30-tiden natt til lørdag ikke nådd bebygde områder, men politiet utelukker ikke at det kan skje.

Ammunisjonslager ryddet

Et ammunisjonslager var lenge i skade for å ta fyr, men ifølge avisa bt.no er lageret blitt tømt i løpet av natten. Brannvesenet holder også vakt ved en rekkehusbebyggelse som skal være i fare for å bli rammet av brannen i Kanadaskogen, og beboerne hadde ved 03.30-tiden fått beskjed om å gå og legge seg.

- Hvis vi er uheldige, vil brannen også ramme bebygde områder. Foreløpig har vi ikke kontroll, sa Andersen til TV 2 Nettavisen tidligere på natten.

Brøt ut panikk

Det skal ha brutt ut panikk i den nærliggende rekkehusbebyggelsen i Nipedalen, hvor det jobbes på spreng med å hindre at brannen rammer bebyggelsen. Brannen skal ha startet ved Tennebekkvannet strand to. En del ungdommer var samlet der fredag kveld.

Politi og brannvesen regner med at det vil brenne i flere dager i området.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere