Gå til sidens hovedinnhold

Skogbrann i Nipedalen

Et ammunisjonslager sto i fare for å bli antent da en skogbrann raste i Nipedalen i natt.

Politiet i Hordaland fikk beskjed om en stor skogbrann i Nipedalen klokken 23.27 fredag kveld. I morgentimene lørdag brant det fremdeles, men brannen skal nå være under kontroll

- Det brenner i et betydelig område, og både brannvesen og politi er til stede og forsøker å få situasjonen under kontroll, opplyser operasjonsleder Asbjørn Andersen ved Hordaland politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Brannen hadde ved 00.30-tiden natt til lørdag ikke nådd bebygde områder, men politiet utelukker ikke at det kan skje.

Ammunisjonslager ryddet

Et ammunisjonslager var lenge i skade for å ta fyr, men ifølge avisa bt.no er lageret blitt tømt i løpet av natten. Brannvesenet holder også vakt ved en rekkehusbebyggelse som skal være i fare for å bli rammet av brannen i Kanadaskogen, og beboerne hadde ved 03.30-tiden fått beskjed om å gå og legge seg.

- Hvis vi er uheldige, vil brannen også ramme bebygde områder. Foreløpig har vi ikke kontroll, sa Andersen til TV 2 Nettavisen tidligere på natten.

Brøt ut panikk

Det skal ha brutt ut panikk i den nærliggende rekkehusbebyggelsen i Nipedalen, hvor det jobbes på spreng med å hindre at brannen rammer bebyggelsen. Brannen skal ha startet ved Tennebekkvannet strand to. En del ungdommer var samlet der fredag kveld.

Politi og brannvesen regner med at det vil brenne i flere dager i området.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre

Kommentarer til denne saken