RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skogbrann slukket

Sist oppdatert:
Nær 60 personer kjempet i natt for å holde skogbrannen i Hedmark under kontroll.

Natt til onsdag mener brannvesenet at skogbrannen som har herjet i Hedmark siden siden 12-tiden tirsdag, var kommet under kontroll. Et skogområde på mellom seks og ni kvadratkilometer ved Valset i Stange stod tirsdag i flammer.

- Slik situasjonen er akkurat nå, har de klart å begrense brannen og har kontroll innenfor området. Men dette er veldig avhengig av hvordan været blir, forteller vaktleder Geir Arne Grafsrønningen ved Elverum brannvesen til TV 2 Nettavisen.

Det blåste kraftig i området tirsdag, men tidlig natt til onsdag var det stille. Ved tre-tiden var det ifølge Grafsrønningen igjen noe tiltagende vind.

60 personer
Natt til onsdag drev nær 60 personer fra Sivilforsvaret og brannvesenet etterslukning og gikk fotpatruljer for å hindre at større områder igjen blusset opp.

- Vi regner med at vi trenger vakthold og folk ute i området i flere dager. Brannmannskaper har kommet inn for å få litt søvn i natt, men de er foreredt på at de må ut igjen, forteller Grafsrønningen.

Etter klokken 22 tirsdag kveld har det ikke vært større områder som har blusset opp igjen.

Tanks og helikoptere
Massiv innsats måtte til for å få kontroll over flammene.

- Her drives det iherdig slokkingsarbeid med traktorer, møkkaspredere, helikoptre og tanks, sa informasjonsleder i Hedmark politidistrikt, Kari Anne Dobloug, til TV 2 Nettavisen tirsdag.

Fire helikoptere gikk fram til midnatt i skytteltrafikk for å hjelpe til med å få kontroll over flammene. Forsvaret stilte også med to stridsvogner for å lage branngater for å stanse brannen fra å spre seg videre.

- Det har også vært gjort en betydelig innsats for å hugge branngater utover tirsdag kveld og i natt, forteller operasjonsleder Tor Kalland ved Hedmark politidistrikt.

Småbruk evakuert
En hytte ble totalskadd av flammene. I tillegg har noen koier blitt ødelagt av flammene. Ingen personer skal ha vært i fare, men et småbruk ble tirsdag evakuert.

- De fleste som ble evakuert har nå fått komme tilbake til hjemmene sine, sier Kalland.

Onsdag morgen blir det kalt inn nye mannskaper fra Sivilforsvaret i Oslo og Oppland som skal ta over for mannskapene som har vært ute i natt.

TV 2 Nettavisen får onsdag morgen bekreftet fra operasjonsledelsen ved Hamar Politidistrikt at brannen omsider er slukket.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere