Skogbranner blusser opp

Militærhelikopter sirkler over skogen etter at brannene i Hedmark blusset opp igjen torsdag formiddag.

15.06.06 12:44

- I Våler i Solør har skogbrannen tatt seg litt opp igjen i formiddag. Men flammene holder seg fortsatt innenfor det avgrensede området, sier avdelingsleder Odd Jonny Brænd ved 110-sentralen i Hedmark til TV 2 Nettavisen.

Overvåker ovenfra
Skogbrannen var helt ute av kontroll onsdag ettermiddag og kveld. Hytter og en gård sør for Søndre Fløgen med et par personer og dyr, ble evakuert.

Først ved 22-tiden onsdag fikk brannmannskapene endelig kontroll over flammene med såkalte branngater. Da var 5000 mål svidd av.

Området som brenner i Finnskogenes ytterkant, ikke langt fra svenskegrensa.

- Vi har to militærhelikoptre i lufta som overvåker brannen, samt mannskaper fra Sivilforsvaret, brannfolk og en del frivillige, sier Brænd.

Stengt riksvei
Politiet i Hedmark fant det onsdag kveld nødvendig å stenge deler av riksvei 24 for å gi brannmannskaper arbeidsro.

- Riksvei 24 er fortsatt sperret for all trafikk fra Skarnes nordover til Hamar, og vil være stengt resten av dagen. Det begynner å blåse litt nå, og brannen tar seg opp, men det er foreløpig ikke sendt ut evakueringsvarsel til folk i området, sier Ole Stenbrenden ved 110-sentralen i Hedmark til TV 2 Nettavisen.

Omkjøring er skiltet slik at trafikken ledes om Trautskogen til Strandlykkja og ut på E6, på fylkesgrensen mellom Akershus og Hedmark. For sørgående er omkjøring skiltet fra Gata.

Stange brenner igjen
Også på Stange i Hedmark har skogbrannen som i går ble slukket, tatt seg opp igjen.

- Det brenner igjen inne i det avgrensede området, og vi har et sivilt helikopter i lufta. Vi har også rekvirert et helikopter fra Torp, som er bekreftet på vei, sier avdelingsleder Odd Jonny Brænd ved 110-sentralen i Hedmark til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.