Skogstad vil splitte Luftfartstilsynet

Luftfartsdirektør Per Arne Skogstad.

Luftfartsdirektør Per Arne Skogstad. Foto: (Foto: Bjørn Sigurdsøn/SCANPIX)

Luftfartsdirektøren foreslår nå radikale tiltak for å holde beredskapen oppe. Splitting mellom Oslo og Bodø og fritt valg av arbeidssted for nær sagt alle ansatte er blant tiltakene.

20.01.05 13:57

I et brev til samferdselsministeren foreslår luftfartsdirektør Per-Arne Skogstad også full kostnadsdekning for pendling i mer enn to år, skriver Magasinet Aktuell.

Han mener radikale tiltak må til for å holde Luftfartstilsynet i tilfredsstillende beredskap, samtidig som man jobber videre for å få til den vedtatte flyttingen av tilsynet til i Bodø.

Frivillig arbeidssted
I praksis betyr dette at den planlagte, og særdeles omstridte, flyttingen av Luftfartstilsynet til Bodø i stedet ender opp som en delt løsning mellom Bodø og Oslo i alle fall i noen tiår framover.

Skogstad mener det er en grunnleggende forutsening for full ivaretakelse av flysikkerheten at dagens organisasjon i Oslo opprettholdes, og at de ansatte selv, langt på vei må få velge sitt framtidige arbeidssted.

Samferdselsdepartementet har allerede har akseptert at alle medarbeidere som er ansatt i Oslo i dag og som har fylt 60 år innen 01.01.07 (den formelle flyttedatoen, red.anm.), kan fortsette i sine stillinger i Oslo inntil de går av med pensjon eller sier opp. Men Skogstad vil fjerne kravet om aldersgrense.

Pendling og kost og losji
Skogstad mener også at flyfaglige medarbeiderne skal få tilbud om å ukependle mellom bosted og Bodø etter flytting, med full dekning for utgifter til reise, kost og losji.

Informasjonsdirektør Robert Haast i Luftfartstilsynet kommenterer brevet til Samferdselsdepartementet slik:

– Dette er bare innspill fra luftfartsdirektøren til departementet, og vi kan ikke kommentere disse offentlig. Nå blir det opp til statsråden og departementet å vurdere og eventuelt iverksette de tiltak de ønsker, sier han til Magasinet Aktuell.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.