*Nettavisen* Nyheter.

Skole evakuert etter bombetrussel

Foto: Oppland Arbeiderblad (Henning Gulbrandsen/OA.no)

«Det kåmer til å gå av en bombe i kantina i dag» fikk rektor beskjed om.

27.04.09 16:12

Mailen med bombetrusselen ble mandag sendt til Oppland Arbeiderblad og rektoren ved Gjøvik videregående skole. I mailen står det følgene:

«det kåmer til å gå av en bombe i kantina i dag åp gjøvik videregående skolle den vill dreppe alle syndere og de stygge den er allerede lagt ut på plassen sin gled dere!! hahahaha».

- Mailen ble sendt fra en hotmailadresse. Det er umulig å spore avsenderen utifra denne adressen, sier redaktør Tonje S. Andersen i Oppland Arbeiderblad til Nettavisen.

Mailen førte til at 1100 elever er evakuert fra skolen.

- Ikke funnet ut hvem som står bak

Politiet sendte mandag ettermiddag ut en pressemelding om saken:

- Mandag 27. april ca kl 1015, ble det meldt fra Oppland Arbeiderblad om at de hadde mottatt en bombetrussel mot Gjøvik videregående skole. Det ble raskt iverksatt evakuering av skolen i samråd med skolens ledelse og ca kl 1045 var alle elever og personalet evakuert. Oslo politidistrikts bombegruppe ble tilkalt og ankom stedet ca kl 1200.

Bygningene ble gjennomsøkt og det ble ikke funnet noen bomber eller annet mistenkelig i bygningene.

Elevene fikk deretter gå tilbake i skolens lokaler, for å hente sine ting. De ble gitt fri resten av dagen.

Undervisningen ved skolen vil gå som normalt fra og med i morgen, tirsdag.

- En elev har vært inne til avhør hos politiet, men politiet har til nå ikke funnet ut hvem som kan står bak denne trusselen. Observasjoner eller andre opplysninger som kan ha sammenheng med hendelsen kan gis til Vestoppland politidistrikt på telefon 02800. Politiet roser elever og alle andre ansatte ved skolen for en meget god håndtering av denne hendelsen. Alle tok det med ro og fulgte de anvisninger som Brannvesen og politiet gav, opplyser Vestoppland politidistrikt i en pressemelding.

- Jeg kommer til å drepe så mange som mulig
Dette er den andre skoletrusselen i Norge på kort tid.

I begynnelsen av april ble en 17-åring pågrepet etter at han sendte en trusselen om massakre ved Glemmen videregående skole.

17 åringen har innrømmet at det var han som sendte den svært truende mailen til VGs redaksjon torsdag 2. april.

«Jeg kommer til å drepe så mange som mulig innen de neste 48 timene, det kommer til å være en massakre og ett blod bad på Glemmen videregående skole i Fredrikstad» lød trusselen som førte til at skolen ble evakuert av væpnet politi.

Den unge studenten ved Noroff Mediegymnas sa i etterkant at det hele var en dårlig spøk etter at klassen hadde hatt massakre og trusler på internett som tema i en skoletime.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.