RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skole søker skjenkebevilling

Byåsen videregående skole i Trondheim søker om bevilling for å skjenke øl, vin og brennevin. Bakgrunnen er at skolen skal utdanne kelnere og servitører. Rådmannen i Trondheim anbefaler søknaden.

Alkoholserveringen skal være begrenset til lukkede selskap, og skolen vil dermed ikke innta rollen som serveringssted på kveldstid.

- Vi ønsker å gi en realistisk opplæring til våre elever som etter hvert skal ut i et aktivt arbeidsliv. I våre læreplaner står det at man skal kunne dette og da ønsker vi å utføre dette sammen med våre elever, sier rektor Knut Wold til NRK.

- Vil ikke opplæringssituasjonen bli like bra dersom man skjenker Munkholm og alkoholfri vin?

- Nei. I og med at man skal gjøre dette ute i bedriftene, må vi også lære det. Vi skal også i teorien lære elevene hvordan alkohol påvirker blant annet smaken på mat, sier Wold.

Rådmannen i Trondheim har funnet en åpning i alkoholloven for at ungdom skal skjenke dersom det skjer i en opplæringssituasjon og under tilsyn. Rådmannen anbefaler derfor søknaden.

Kristelig Folkepartis kommunalråd i Trondheim, Odd Anders With, er imidlertid ikke særlig begeistret for tanken om å la en skole få skjenkebevilling:

- Jeg vil utfordre både formannskapet og foreldre på spørsmålet om det er en slik skole de vil ha for barn og unge. Et slikt vedtak betyr at vi igjen får en påskynding av spiralen på en drikkekultur som skaper økt vold, økte helseskader, flere overgrep og flere trafikkulykker, sier With. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere