Skolebarn sendt til sykehus etter tablett-forgiftning

Flere elever ved Halmstad skole i Rygge ble dårlige etter å ha fått i seg tabletter de fant på skolens område.

15.12.15 23:08

(Moss Avis): De syke barna ble sendt til sykehuset på Kalnes, og det var sykehuset som meldte fra til politiet om forgiftningen.

Moss Avis fikk tips om at andreklassingene ved Halmstad skole ble sendt bevisstløse med sykebil fra SFO i dag, og at flere elever ble sendt hjem på ettermiddagen på grunn av svimmelhet, ustø gange og oppkast.

Har søkt i området

Foreldre med barn på SFO ved skolen ble oppringt av skolen i kveld med beskjed om at dersom barna fikk problemer, måtte de til legevakt.

- Det var noen 7-åringer ved Halmstad skole som har funnet noen tabletter de har fått i seg. De viste tegn på forgiftning og måtte sendes til sykehuset. Vi jobber med saken for å spore opp hvor dette kommer fra, sier operasjonsleder Raymond Bergli i Østfold politidistrikt til Moss Avis.

Mannskap fra Østfold-politiet har i kveld søkt i området rundt skolen for å finne ut om det er flere tabletter som ligger igjen. Blant annet for at helsevesenet kan få vite hva slags stoffer dette er snakk om.

- Vi har jobbet med saken for å spore opp hvor dette kommer i fra.

Mann pågrepet

Politiet var ved skolen tidligere i dag for å bortvise en mann som oppholdt seg på skolens område.

- Vi har pågrepet en kar og levert ham til psykiatrisk helsevesenet. Vi etterforsker for å finne ut om det er han som har sørget for å gi barna disse tablettene. Men foreløpig vet vi ikke hva som har skjed, understreker Bergli.

Ifølge operasjonsleder har det gått bra med alle barna som ble forgiftet.

- Ingen har fått skader, og jeg tror at de fleste har fått reise hjem, sier Bergli.

Skoleledelsen og foreldre er varslet, og saken vil bli etterforsket videre utover dagen imorgen.

Les flere saker i Moss Avis her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.