Skoleelever i Trondheim tuberkulose-testes

Flere elever og ansatte ved Kolstad skole, en barneskole i Trondheim, skal testes for tuberkulose etter at en av de ansatte har fått påvist sykdommen.

– Den ansatte har fått påvist en lite smittsom type tuberkulose, men i samråd med St. Olavs hospital og Folkehelseinstituttet vil det likevel bli foretatt en undersøkelse av barn og ansatte som har hatt tett kontakt med den syke, sier smittevernoverlege Eli Sagvik i Trondheim kommune.

Det kan ta inntil to måneder fra eventuell smitte har skjedd før det vises på testen. Prøvetaking i form av blodprøve vil derfor tidligst skje i midten av juni. Elever, foresatte og ansatte ble tirsdag og onsdag informert om tiltaket.

Ifølge Sagvik betyr ikke en positiv prøve at personen er syk, men at personen kan være smittet med tuberkulose. En som er smittet, men ikke syk, kan ikke smitte andre.

Tuberkulose er en alvorlig, men lite smittsom sykdom, som smitter hovedsakelig mellom personer som lever tett sammen over lengre tid. Sykdommen er sjelden i Norge, og i Trondheim registreres 10 til 15 tilfeller årlig. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag