*Nettavisen* Nyheter.

Skolegutt slått ned med balltre

Foto: Paul Weaver (TV 2 Interaktiv)

Gutten (18) ble hentet inne på et klasserom, og da han kom ut i skolegården ble han nedslått med balltre. Sjalusi skal være bakgrunnen.

22.08.06 14:47

Les også:Etterforsker skolevold på Bryne

Overfallet skal ha skjedd ved Manglerud videregående skole. Gutten skal ikke være alvorlig skadd. Han har kutt i panna, og vil mest sannsynlig bli kjørt til legevakten.

Politiet jakter nå fire personer med arabisk utseende. En av de fire skal være gjerningsmannen.

Ble hentet
Inntrengere tok seg inn på skoleområdet ved Manglerud videregående. Etter at 18-åringen ble hentet ut av et møte, ble det en liten krangel. Før noen visste ordet av det var balltreet fremme, og gutten hadde fått seg et slag over panna.

Utfra det TV 2 Nettavisen kjenner til skal gutten ikke ha vært innblandet i mye bråk tidligere. Han skal derimot være svært aktiv i idrettsmiljøet og en av de aktive i russaktivitetene som planlegges for våren.

Rektor Eva Heir ved Manglerud videregående skole sier hendelsen er nok et bevis på at skolen og elevene er helt nødt til å være årvåkne i hverdagen.

- Må passe på
- Det er vanskelig å gardere seg mot slike hendelser, men det vi kan gjøre er å forklare elevene våre at de ikke nødvendigvis skal komme fremmede på skoleområdet i møte. I alle fall uten en vaktmester eller lignende i nærheten, sier Heir til TV 2 Nettavisen.

Hun mener både elevene, lærerne på skolen og kollegene på Manglerud grunnskole som ligger like i nærheten reagert svært raskt, og at det var med på å begrense skadene.

- Heldigvis kom både politi og ambulanse raskt til stedet, og det skal stå bra til med gutten, sier Heir.

Sjalusidrama
Han var ved bevissthet da politiet kom til stedet, og har forklart at det episoden dreier seg om en dame. Også tidligere har gjerningsmannen og offeret vært involvert i bråk, men ikke så alvorlig.

- Han opplyser at han er blitt slått av denne mannen før, og at han da fikk blått øye. Årsaken er at han har hatt et forhold til dama til gjerningsnmannen, opplyser operasjonsleder Tor Grøttum ved Oslo politidistrikt.

De leter etter fire gutter med arabisk opprinnelse som var på stedet. Den ene skal ha en rød Adidas hettegenser.

En av de fire med arabisk opprinnelse som etterlyses er trolig gjerningsmannen. Han er 18-19 år, ca 175 cm høy, og har mørkt, kort hår.

TV 2 Nettavisen kommer med mer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.