RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skolen endret navn på festen fra juleball til vinterball. Da ble det bråk

PLANLEGGER SKOLEBALL: Runni ungdomsskole på Årnes i Akershus har fått oppmerksomhet for sitt skoleball. Dette bildet er tatt ved en helt annen anledning i 2014.
PLANLEGGER SKOLEBALL: Runni ungdomsskole på Årnes i Akershus har fått oppmerksomhet for sitt skoleball. Dette bildet er tatt ved en helt annen anledning i 2014. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB Scanpix)
Et skoleball fikk nytt navn. Det utløste het debatt i Nes kommune i Akershus.

Det vekket reaksjoner da Runni ungdomsskole i Nes kommune i Akershus valgte å endre navnet på sitt tradisjonelle juleball til vinterball.

«Jeg synes det er å tråkke på vår tradisjon», uttalte en elev til lokalavisa Raumnes. Navneskiftet førte også til en opphetet diskusjon på en lokal Facebook-gruppe, der noen så navneendringen som et uttrykk for at innvandringen hadde kommet for langt. Denne tråden skal nå være slettet.

- Ingen innvandringsdebatt

- Jeg synes det er trist at voksne velger å gjøre dette til en innvandrerdebatt. Det er ikke det det handler om, sier avdelingsleder Knut Wilsgård ved Runni ungdomsskole til Nettavisen.

Han forteller at det er skolens ledelse og FAU som står bak arrangementet og at navneendringen skyldes et ønske om å hilse alle velkommen - uansett kultur og religion.

- Vi valgte å endre navnet fordi vi ønsket et arrangement der alle kan være med, sier han.

Wilsgård sier det er ikke blir gjort andre endringer i arrangementet.

Saken fortsetter.

Et hjertesukk fra en av elevene ved Runni ungdomsskole over navnebyttet førte til notis i lokalavisa Raumnes. Og på Facebook tok diskusjonen helt av.


- Vi ønsker at dette skal bli en hyggelig og fin fest, og vi vet at mange elever gleder seg. Festen har egentlig lite med jul å gjøre, bortsett fra at den finner sted før jul. Vi pynter oss, og det blir dans. Alle elevene på ungdomsskolen er invitert, og mange voksne fra administrasjonen og FAU vil også delta.

- Skjønner hvorfor det blir krig i verden

- Det er synd at en ubetydelig navneendring får slike reaksjoner. Min 14-åring sukket tungt og sa hun skjønte hvorfor det blir krig i verden, sier moren til en av elevene på ungdomsskolen til Nettavisen. Hun ønsker ikke at vi bruker navnet hennes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere