RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skremmende tall for fyllekjøring

Sist oppdatert:
Undersøkelser blant norsk ungdom har gitt Statens vegvesen sjokkerende tall.

2500 skoleelever i alderen 16-18 år i Vestfold har deltatt i en undersøkelsen utført av SINTEF for Statens vegvesen i Vestfold. Av skoleelevene hadde hadde 340 førerkort.

Undersøkelsen viser at èn av fire unge har kjørt i beruset tilstand, og at hver tredje ungdom mellom 16 og 18 år har sittet på. Tre av fire sjåfører hadde også kjørt over 120 kilometer i timen, skriver Aftenposten.

Statens vegvesen har gjort lignende undersøkelser i åtte fylker, og intervjuet til sammen mellom seks og syv tusen ungdommer. Mønsteret er det samme.

Seniorforsker Dagfinn Moe ved SINTEF, som har ledet arbeidet, mener mener tallene fra Vestfold gir et bilde av forholdene i Norge.

- Vi er overrasket over resultatene, og særlig det som går på promillekjøring. Vi var ikke klar over at problemet var så stort. Likevel gjelder ikke dette alle ungdommene, og mange oppgir at de har sagt fra til rusede sjåfører. Rektorene ble også veldig overrasket, og nå har åtte av ni skoler sagt ja til å delta i en forebyggende kampanje, sier seniorkonsulent Marit Wroldsen Dahl i Statens vegvesen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere