*Nettavisen* Nyheter.

Skremmer ungdom bort fra giftsprit

Politiet deler nå ut postkort som forteller ungdom på Østlandet at de kan bli drapsmenn ved å servere ulovlig sprit.

Politiet fortsetter jakten på den livsfarlige metanolspriten etter at seks ungdommer fra Fredrikstad havnet på sykehus med metanol-forgiftning. Så mye som 40.000 liter dødssprit kan være gjemt unna på ulike steder på østlandsområdet.

- I to og et halvt år har det vært dødsfall, straffesaker og forgiftninger som følge av metanol, men likevel fortsetter folk å drikke illegal sprit, sier politimester Otto Stærk i Østfold til Aftenposten.

- Har ikke lært
Han mener det er trist at folk ikke har lært. I går kveld delte han ut postkort og plakater til ungdom i Sarpsborg. Budskapet er klart: Heller du ikke ut ulovlig sprit, kan du bli drapsmann.

Minst 18 mennesker er døde siden september 2002 etter å ha drukket metanolholdig sprit. Senest onsdag denne uken ble flere unge mennesker metanolforgiftet. Sistemann ble utskrevet fra Østfold sykehus i går. Likevel fortsetter folk å drikke sprit de ikke vet hvor kommer fra.

Postkort-aksjon
Fredag skrev Aftenposten at ulovlig sprit fortsatt florerer på private fester i Østfold. Nå har Sosial- og helsedirektoratet og Politidirektoratet satt i gang en hastekampanje for å skremme befolkningen på Østlandet fra å drikke ulovlig sprit.

Over hele Østlandet deltok politiet i postkortaksjonen som skal forhindre flere metanoldødsfall.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.