RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skremte barn med «blodige» spiker

En mann i 30-årene er anmeldt av flere foreldre for å ha skremt barna deres på Halloween-dagen. Mannen delte ut «blodige» spiker til barna.

- Vi ser alvorlig på saken. Dette er tross alt en voksen person som skremmer mindreårige med sin oppførsel, sier politibetjent Magne Østgård ved Hitra lensmannskontor til TV 2 Nettavisen.

Mannen gikk rundt på øya Hitra i Sør-Trøndelag med en bolle med røkelse, og delte ut «offergaver» til barna han møtte, skriver avisen Hitra-Frøya.

Ikledd svart kappe
Ikledd halloween-kostyme med lang, svart kappe, med mørk makeup i ansiktet og en blinkende batterilykt på hodet delte han ut «blodige» spiker.

- Han delte ut «offergaver» til barna han møtte på veien. Offergavene besto av spiker som var innpakket i plast og papir, og enden av spikrene så blodige ut, sier Østgård.

Spikertuppene var derimot ikke dyppet i blod, men i noen frøsorter ifølge politibetjenten.

- Mannen har opplyst at han har delt ut ca. 40 slike gaver, sier Østgård.

Barna skalv og skreik
Barna på det lille stedet Fillan på Hitra ble svært skremt av mannen.

- Ungene ble oppriktig livredde, de skalv og enkelte skreik. De løp hjem til foreldrene og fortalte om mannen, sier Østgård til TV 2 Nettavisen.

Foreldrene har nå anmeldt mannen til politiet.

- De mener han har gått over streken, selv på en slik dag, sier politibetjenten.

Ifølge avisen Hitra-Frøya dreier det seg om barn i alderen fem til tretten år.

- Mente ikke å skremme
Mannen har vært inne til avhør hos politiet, og har forklart at meningen ikke var å skremme barna.

- Hans intensjon var ikke å skremme opp barna, så han er lei seg for det. I avhør har han fortalt at Halloween er en dag han vil markere, og at det er ganske naturlig å skape litt frykt på en slik dag, sier Østgård.

Han har forklart videre at han ga «offergaver» for å unngå at de onde maktene ikke tar over, og at de døde skal være fornøyd.

- Han mener at Halloween-dagen har kommet fra Amerika, og er tredd over barna uten av foreldrene har informert dem godt nok om hva det er, sier Østgård.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere