*Nettavisen* Nyheter.

Skriver skrøner fra ferien

To av ti juger når de skriver postkort fra ferien.

Vi smører tjukt på om familiehygge, deilig vær, skyhøye badetemperaturer og deilige kulturopplevelser.

- Nå viser det seg at det kan være gode grunner til å ta utsagn som «her er det 40 grader i skyggen», eller «vi lader batteriene», og «barna er eksemplariske», med en klype salt, sier Kjell S. Rakkenes, pressesjef i Posten.

Dette kommer fram i en undersøkelse gjennomført av Posten Norge for å kartlegge nordmenns postkortvaner.

Menn overdriver mest
Postkortskriving har lang tradisjon i Norge og sommeren er høytiden. Rundt halve befolkningen sender postkort i løpet av ferien, og da gjerne mellom fem og ti stykker.

Menn overdriver mest, mens kvinner er de som oftest skriver postkort på vegne av familien.

Undersøkelsen viser at det er familie og venner som kan forvente å få postkort. Ingen oppgir at de kommer til å skrive til sine Facebook-venner.

Hemmelige postkort
40 prosent sier at de heller foretrekker å få et håndskrevet postkort enn andre gaver som vin, lokale spesialiteter, t-skjorter og suvenirer.

- Hvis du vil at dine postkort skal skille seg ut i bunken, bør du unngå temaer som vær, badetemperatur, familiehygge og kultur. Det skriver nemlig de fleste om, sier Rakkenes.

Undersøkelsen viser også at det er visse regionale forskjeller. For eksempel er det slik at en av ti osloborgere sender hemmelige postkort om sommeren, mens landsgjennomsnittet kun er en av 100.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.