*Nettavisen* Nyheter.

Skrøt på seg narkosiktelse

En 34 år gammel mann skrøt til politiet av sitt narkolager. Han trodde ikke politiet kunne ransake ham.

34-åringen var passasjer i det som etter politiets mening var en piratdrosje, og ble derfor rutinemessig undersøkt sammen med sjåføren. Nå er han siktet for besittelse av narkotika.

De to mennene ble stanset i en Mazda på E18 ved Asker natt til lørdag. Siden de to i bilen ikke kjente hverandre personlig, antok patruljen først at de hadde å gjøre med en nokså alminnelig piratdrosjetur, skriver Asker og Bærums Budstikke

Sidemannen, som er bosatt i Lier, ble spurt om han har vært i kontakt med politiet tidligere. «Mange ganger», skal han ha svart. Han skal deretter uoppfordret ha fortaltat han har røyket hasj hver dag, og at dette var noe alle i politiet i Lier visste om. Deretter innrømmet han at han hadde røyket et par «jointer» samme kveld.

- Så forteller han oss at han har en del hasj hjemme, men mener at vi ikke kan ransake hjemmet hans fordi det ikke er i vårt distrikt. Han smilte godt og virket fornøyd da han sa det, forteller operasjonsleder Per Berntsen i Asker og Bærum politidistrikt.

Dermed reiste Asker- og Bærums-politiet til mannens leilighet i Lier, noe de for øvrig har full anledning til å gjøre under forfølgelse av ferske spor. Der fant de cir130 gram hasj, 10 gram amfetamin og en del gram marihuana. I tillegg ble det funnet pakkeutstyr og vekter.

Berntsen setter selvsagt pris på mannens vilje til å fortelle om seg og sitt, men han tror den narkotikasiktede Lier-mannen muligens feilberegnet situasjonen. Han tror ikke han vil være like åpen neste gang han blir stoppet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.