RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Søksmål etter Frp-bråk i retten

Sist oppdatert:
Flere advokatkontorer har gått til søksmål mot forsikringsselskaper etter Frp-bråket i 2000 der ni medlemmer av partiet ble suspendert eller ekskludert. I dag starter rettssaken.

Kravet de fire advokatkontorene retter mot forsikringsselskapene, er i overkant av 500.000 kroner.

Det bekrefter prosessfullmektig for de fire advokatkontorene, advokatfullmektig Nicolai Christophersen, overfor TV 2 Nettavisen

- Ni forskjellige saker

Advokatkontorene har gått til søksmål mot forsikringsselskapene fordi de mener de ni klientene hadde krav på forsikringsutbetaling i forbindelse med rettsoppgjøret mot Frp.

- Vi mener dette dreier seg om ni forskjellige saker, der de kunne hatt ni advokater, sier Christophersen.

Advokatkontorene har overtatt rettshjelpforsikringene til de ni, mot at de betalte en egenandel på 15.000 kroner til advokatkontorene.

Flere av de ni ekskluderte og suspenderte Frp-erne vil møte i retten som vitner. Det vil også advokat Per Danielsen som kjørte saken for flere av de ni.

Et av hovedpoengene i saken er at advokatkontorene mener hver av deres klienter har et krav på inntil 80.000 kroner fra forsikringsselskapene i forbindelse med at de gikk til sak mot Frp.

Dette bestrider forsikringsselskapene.

Dyr affære

De ni suspenderte og ekskluderte er ikke lenger parter i saken etter at advokatkontorene overtok rettshjelpforsikringene.

Kampen de tok opp mot Frp ble uansett en dyr affære.

Det første slaget mot Frp tapte de ni i namsretten. Da ble de idømt saksomkostninger på 175.000 kroner. Ved tapet i lagmannsretten økte saksomkostningene til over 237.000 kroner.

Det er satt av fire dager til saken i Oslo tingrett.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere