RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skuddene ikke på film

Sist oppdatert:
Politiet har sikret seg video fra overvåkningskameraer etter skytingen på Aker Brygge i Oslo. Men stedet hvor skuddene falt er ikke dekket.

Ifølge kilder TV 2 Nettavisen har snakket med var det to medlemmer av B-gjengen som skjøt to personer fra A-gjengen i bena. Dette bekrefter også politiet.

Se flere bilder fra åstedet nederst i saken.

- Dette virker som om det er et oppgjør mellom A- og B-gjengen, dessverre. Politiet sitter inne med en god del informasjon, og vi jobber på spreng for å kunne gå til pågripelse i denne saken, sier politioverbetjent Finn Abrahamsen til TV 2 Nettavisen.

Flere hundre personer var på Aker Brygge da skuddramaet skjedde. Til alt hell ble ingen andre truffet.

Videoovervåking
Kilder opplyser til TV 2 Nettavisen at politiet nå har sikret seg videoopptak fra overvåkingskameraene i området. Disse kan bli avgjørende i jakten på gjerningspersonene.

Til tross for et stort antall overvåkingskameraer på Aker Brygge, er stedet hvor skuddene falt ikke dekket.

Det er imidlertid flere kameraer i området rundt og disse kan ha fanget opp de gjerningspersonene før og etter hendelsen. De to personene skal ha flyktet inn i menneskemengden med våpnene godt synlig.

- Det er helt vanlig at politiet sikrer seg video der det er videoovervåking. Vi ønsker så langt ikke å si noe om hvilke beslag vi har gjort, sier vaktleder Oddleif Sveinungsen i Krimvakta ved Oslo politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Frykter blodbad
Søndag kveld jobbet krimteknikere fra Oslo politiet med å sikre spor på åstedet. Det lå flere tomhylser, et par blodige sko og flere blodspor på stedet.

Søndag kveld ble bilen, en mørk BMW som politiet etterlyste, funnet etterlatt i Stensgata i Oslo. Politiet kjenner ikke til om de mistenkte, som de har fått navn på, har fått seg et nytt kjøretøy, eller om de forlot denne adressen til fots.

- Det er veldig gunstig for etterforskningen at vi har funnet bilen. Det kan hjelpe oss ytterligere, sier Abrahamsen.

Kilder TV 2 Nettavisen har vært i kontakt med sier at de som er involvert i skytingen er med i den absolutte toppledelsen av A- og B-gjengen.

Siden det er snakk om høyt profilerte navn på begge sider av skytingen frykter nå disse kildene at man skal få et blodbad i Oslos gater.

Jager brødrepar
Natt til mandag har store politistyrker drevet en intens jakt etter gjerningspersonene . Krimvakta hos Oslo-politiet opplyser at det ikke er pågrepet noen mandag morgen, og at de jakter på fire, fem navngitte personer. Alle har tidligere vært involvert i gjengkriminalitet.

Dagbladet skriver mandag at politiet jakter på to pakistanske brødrepar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere