Skuddoffer: - Jeg ser jævlig ut

Foto: (Foto: Håvard Fossen/Teleavisen)

Uten forvarsel ble Leif Røsholdt skutt i ansiktet. Med øynene fulle av blod la han på sprang. Så smalt det igjen.

15.03.06 19:18

OSLO (TV 2 Nettavisen): - Jeg ser helt jævlig ut. Jeg har hagl over alt, og øynene er opphovnet. Jeg ga min kone og to døtre beskjed om at de ikke fikk komme før jeg tok meg bedre ut, men de kom allikevel, forteller Røsholdt til TV 2 Nettavisen.

53-åringen var på feil sted til feil tid – nemlig på Statoil-stasjonen på Kjeller da en psykisk syk person gikk amok med hagle. Han skal ha avfyrt mellom 20-25 hagleskudd.

¿ Se videoen fra pågripelsen på web-tv her

- Dette er eneste grunn til at jeg forteller deg om hva som skjedde: At man slutter å synes synd på disse folka og begynner å tenke på risikoen de utgjør, sier Leif Røsholdt.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Koblet ikke
53-åringen jobber som abonnementssjef i Teleavisa, og var på vei til avisas trykkeri i Moss med den siste utgaven av avisa.

- Men jeg rakk ikke frem i tide, og måtte slå i hjel fire timer før jeg kunne møte på trykkeriet. Jeg fikk låne bilhallen på Statoil-stasjonen og prøvde å sove, forteller Røsholdt.

Men det gikk så som så med sovingen, og i stedet bestemte han seg for å vaske bilen sin.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Etter å ha vasket bilen, gikk jeg for å hente tørkepapir slik at vannet ikke skulle fryse på bilen. Da hørte jeg plutselig noen rope «løp». Men jeg koblet ikke, sier Røsholdt.

- Hodet «eksploderte»
Før han ante noe som helst, fikk han plutselig en ladning med hagleskudd midt i ansiktet.

- Det var som hele hodet eksploderte. Det første jeg tenkte, var å snu 180 grader og fly som f¿ Men øynene mine var fulle av blod, og jeg så ingenting. Så smalt det igjen, og jeg ble truffet i leggen, forteller 53-åringen til TV 2 Nettavisen.

Onsdag formiddag ble han og to andre personer som også ble truffet av skuddene, en polititjenestemann og en tidligere landslagsspiller fra Lillestrøm, innlagt på Akershus universitetssykehus.

Vil ha debatt
Legene har så langt ikke startet den store oppgaven med å fjerne hagl fra bihulene, kjeven, hodebunnen, kinnene og tinningen. Røsholdt har også hagl i leggen og i armen.

- Det er snakk om at jeg skal ha en operasjon i morgen for å få plukket ut alt sammen, sier 53-åringen.

Til tross for skadene, er han nå mest interessert i å vekke til live diskusjonen om psykiatriske pasienter som går rundt med våpen. Men han mener han neglisjeres av samfunnet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ifølge personer rundt gjerningsmannen, som ble pågrepet kort tid etter skuddramaet, skal han ha en historie med psykisk sykdom og har vært innlagt for lidelsen og trengte mer hjelp.

- Jeg mener man må gjøre et dypdykk rundt denne problemstillingen. Jeg blir rasende når jeg tenker på dette. Jeg kunne likegodt vært drept. Men jeg var heldig, sier Røsholdt til TV 2 Nettavisen.

Får advokat
Siktede har nå fått oppnevnt en advokat, Jan Schjatvet. Han ønsker ikke å gå i detalj om saken.

- Jeg har hatt en kort prat med min klient, men ønsker ikke å komme inn på detaljer på det nåværende tidspunkt, sier Schjatvet til TV 2 Nettavisen.

Den siktede mannen skal avhøres onsdag ettermiddag.

En eventuell varetektsfengsling vil først finne sted på torsdag.

Politiinspektør Geir Bang Danielsen ved Romerike politidistrikt sier at siktede er 47 år gammel.

- Mannen vil bli fremstilt for varetekt i morgen, sier Danielsen til TV 2 Nettavisen.

Se bilder fra åstedet under:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.