RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Knut Falch (Scanpix)

Skuffet over KRL-svar

- Vi gledet oss til å være positive i dag, men ble i stedet skuffet. Regjeringens KRL-forslag består av formuleringer og løfter vi har hørt så mange ganger før, sier Jens Brun-Pedersen, informasjonsleder i Human-Etisk Forbund.

Human-Etisk Forbund ble skuffet da utdanningsminister Kristin Clemet la frem regjeringens svar til FNs menneskerettighetskomité i ettermiddag.

- KRL-faget fremstår fortsatt som et kristendomsfag med noe attåt. Et kristendomsfag i en skole der den kristne formålsparagrafen er helt grunnleggende for virksomheten. Referansen til at de som underviser i KRL ikke skal ta utgangspunkt i grunnskolens formålsparagraf er vel og bra, men har ingen betydning for rektorer og lærere som fremdeles ønsker å bruke KRL-faget til å gi elevene en kristen identitet, mener Brun-Pedersen.

- Frykter dere at faget fortsatt kan oppfattes som forkynnende?

- Ja, selvfølgelig. Slik vi leser dette er det ingenting som forhindrer det. Dette svaret innebærer kun noen juridiske grep og fører ikke til noen substansielle endringer i faget. Dette blir som å pynte på bruden, sier Brun-Pedersen.

Vil ha nytt fag
Human-Etisk Forbund mener Clemet burde valgt å starte fra bunnen av og innføre et nytt kunnskapsfag, uten at det skal legges for mye vekt på det kristne.

- Vi er skuffet. Clemet kunne valgt et nøytralt fag, men gjør ikke det. Dermed oppfyller regjeringen ikke kravene fra FN, og vi regner med at det blir en ny omkamp om faget i nær fremtid, sier Jens Brun-Pedersen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere