*Nettavisen* Nyheter.

Skulle avsløre utro kjæreste, holdt på å rive av ham pungen

Senja tingrett på Finnsnes Foto: Torgeir Bråthen (Nordlys)

Måtte sy tolv sting etter at «stellet» fikk hard medfart.

Nå er kvinnen av Senja tingrett dømt til 60 dagers fengsel, hvorav 40 dager betinget, etter tildragelsen som fant sted hjemme i mannens bolig i Midt-Troms i fjor vinter, skriver Nordlys.

Bakgrunnen var at kvinnen hadde funnet ut at kjæresten hennes prøvde å gjenoppta forholdet med sin tidligere samboer. Disse to kvinnene møttes for å snakke om dette. De stakk hodene sammen og la en plan for å hevne seg på mannens dobbeltspill. Planen gikk ut på at den tidligere samboeren skulle dra hjem til mannen for å hente noen ting hun hadde stående der, og deretter få ham med seg opp på soverommet. Så skulle den andre kvinnen komme inn på rommet og «ta dem på fersken» mens hun filmet det hele.

Fikk svi på pungen

Så langt fungerte også planen i praksis. Men etter at mannen var blitt «avslørt», og tidligere samboer hadde forlatt rommet, ville den forsmådde kjæresten ha mer hevn. Hun satte seg først oppå han og lot ham få gjennomgå verbalt. Etterpå fortsatte tumultene på vei ut av rommet og ned trappa. På et tidspunkt skal mannen ha lugget henne. Da grep kvinnen tak rundt pungen hans, og klemte og dro og vred så hardt at det revnet på begge sider. Sårene ble seinere sydd med til sammen tolv sting. Til slutt slo hun ham i hodet med en spade.

«Ikke bagatellmessig vold»

Senja tingrett legger i skjerpende retning vekt på at volden fant sted i mannens eget hjem, mens han var delvis naken og ble overrasket av to personer han hadde hatt nære forhold til. «Det er heller ikke tale om noen bagatellmessig vold, selv om en ikke har å gjøre med de groveste tilfellene», heter det i dommen. Retten peker også på at vold mot testiklene har en klart krenkende karakter. I formildende retning legger retten vekt på at kvinnen ble lugget før hun grep til pungen.

Den andre kvinnen, som var med å sette opp «utroskapsfellen», ble frikjent for medvirkning til legemsfornærmelse.

Les flere saker i Nordlys her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.