Skulle bare tisse - fødte datter

Lene Stensbøl hadde termin 31. mars og var ikke forberedt på at lille Emy ville raskere ut i verden. Barnet holdt på å falle i do da fødselen skjedde for en uke siden.

- Ved to-tiden på natta måtte jeg på do for å tisse før jeg skulle sette meg i bilen. Etter to sterke rier og to pressveer merket jeg at hodet kom fram. Jeg rakk så vidt å reise meg før barnet falt og landet på et håndkle på gulvet. Det hele var over på under to minutter, forteller den nybakte moren til avisa Glåmdalen.

Emy lurte alle

Lene Stensbøl forteller at hun hadde gruet seg til en lang og smertefull fødsel, slik situasjonen var da hun fødte første gang, men lille Emy på 2695 gram og 47 centimeter, lurte både henne og fødeavdelingen på Kongsvinger.

Lenge før termin

Fødselen startet lørdag for en uke siden med svake kynnere. Lene Stensbøl tok kontakt med fødeavdelingen på Kongsvinger sykehus, men fikk beskjed om at dette var helt normalt og at det var lenge igjen til fødselen. Hun hadde termin 31. mars. Stensbøl holdt kontakt med sykehuset utover kvelden, men bestemte seg til slutt for å dra av gårde for en sjekk. Men før hun kom så langt var fødselen over.

- Da ambulansesjåførene kom var jeg i så god form at de ikke forsto at fødselen allerede var over, sier Stensbøl til Glåmdalen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag