RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
SKUTT: Her, utenfor Waldemar Thranes gate 57, ble 27-åringen skutt og forsøkt drept av tre menn.
SKUTT: Her, utenfor Waldemar Thranes gate 57, ble 27-åringen skutt og forsøkt drept av tre menn. Foto: Thomas Paust

Skulle drepe - traff rumpa

Sist oppdatert:
Kulen gikk gjennom setepartiet fra kloss hold. Nå er tre menn dømt.

(iOslo.no) Natt til tirsdag 10. oktober 2006 ble en mann sendt til Ullevål universitetssykehus med skuddskader etter en skyteepisode i Waldemar Thranes gate i Oslo. Nå er gjerningsmennene, tre menn av afrikansk opprinnelse, dømt.

Narkokrangel
Skuddene ble løsnet etter en narkotikakrangel i 05.30-tiden. Allerede klokken 03.46 ble politiet varslet om en krangel, men denne ble ikke stoppet. To snaue timer senere ble altså den daværende 25-åringen skutt gjennom låret.

Det var i alt sju personer involvert i skytingen. Fire personer, alle kamerater av de skuddofferet, forsvant fra stedet i en personbil, og ble kort tid etter hendelsen pågrepet på Oslo legevakt. Mannen som nå er dømt for å ha skutt 27-åringen i låret ble også pågrepet kort tid senere ved Alexander Kiellands plass.

Tatt i Gambia
I tillegg ble to andre afrikanere pågrepet i Gambia og utlevert til Norge sommeren 2007.

De tre mennene som nå er dømt er 33, 24 og 28 år gamle.

Krangelen oppsto da fire menn fra Notodden var misfornøyde i forbindelse med et narkotikakjøp. De kjørte derfor til leiligheten i Waldemar Thranes gate 57 for å snakke med selgeren.

Ny krangel
Selgeren var ikke tilstede, og den første krangelen startet litt før klokken fire. Deretter tok de tre dømte og de fire mennene fra Notodden en kjøretur for å finne selgeren, før de returnerte til adressen ved Alexander Kiellands plass.

Den fornærmede 27-åringen har forklart at han og vennene følte seg lurt av de tre afrikanerne, og at de var svært sinte. Begge de to gruppene var bevæpnet.

Løsnet flere skudd
Ifølge dommen er det uklart hva som gjorde at situasjonen kom ut av kontroll, men 24-åringen skjøt flere skudd. Et av dem traff 27-åringen fra Notodden i venstre seteparti. Kulen gikk ut igjen på innsiden av låret. Skuddet som traff 27-åringen ble avfyrt på kloss hold.

Flere vitner, og de fornærmede, har forklart at 33-åringen beordret skytingen.

- Skyt ham
«Vitnene (...), som begge overhørte krangelen på gata, har forklart at en av afrikanerne sa ”skyt ham” til den andre. Retten legger disse forklaringene til grunn, og finner bevist at NN (33-åringen, journ. anm) var til stede under skytingen, og at han også uttalte ”skyt ham” til MM (24-åringen, journ anm.)», står det i dommen.

De fire mennene forsøkte deretter å flykte, og 24- og 28-åringen fyrte av noen skudd etter dem. Noen skudd ble også avfyrt fra Notodden-gjengens pistol. Ifølge retten er det uklart hvem som skjøt.

En frifunnet
24-åringen som skjøt har hevdet at han handlet i nødverge, at 27-åringen trakk våpenet først og at han skjøt i bakken for å skremme. Retten fester imidlertid ingen lit til hans forklaring, fordi ingen av de tilstedeværende har sett at 27-åringen trakk våpen først.

Både 33-åringen, 24-åringen og 28-åringen var tiltalt for drapsforsøk, men retten frifant 28-åringen for dette. Årsaken er at de ikke finner det bevist at han har bidratt til den straffbare handlingen. Alle tre ble imidlertid dømt for grove trusler og grovt brudd på våpenloven.

Lange straffer
33-åringen og 24-åringen er også dømt for drapsforsøk.

24-åringen som skjøt ble dømt til fengsel i fire år og seks måneders fengsel, mens 33-åringen ble dømt til to år og seks måneder. 28-åringen fikk ni måneder i fengselet.

Både 33-åringen og 28-åringen anket dommen på stedet.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere