Skulle få 1500 for å drepe nordmann

Foto: (Scanpix/EPA/Augusto Cesar Bezerra)

En 25 år gammel servitør som har tilstått drapet på nordmannen Yngve Richardsen i Brasil i februar, sier han skulle få omlag 1500 kroner for drapet.

16.04.04 11:31

Det skriver avisen Tribuna Do Norte. To menn er nå pågrepet for drapet. Den første som ble pågrepet, er en eiendomsmegler som Richardsen samarbeidet tett med.

Det var han som lovte kelneren rundt 1500 norske kroner for drapet.

«Det var deg, var det ikke?» skal Richardsen ha spurt eiendomsmegleren da de to ble overfalt. Richardsen la seg ned på bakken før han regelrett ble likvidert.

Men den 25 år gamle drapsmannen har forklart at han bare skjøt nordmannen en gang. Da politiet fant ham, var han skutt tre ganger, og kelneren mener eiendomsmegleren må ha skutt Richardsen to ganger til etter at han selv stakk fra åstedet.

Nytt vitne
Politiets mistanke mot megleren er styrket etter at en tredje mann sto fram og forklarte at han var blitt tilbudt nærmere 10.000 kroner for samme oppdrag.

Den drepte Yngve Richardsen (34) kom fra Silsand i Troms.

Han ble skutt i et øde område utenfor Ponta Negra 12. februar i år. Nordmannen var på stedet for å se på et terreng han vurderte å kjøpe da han ble skutt.

I ettertid er det klart at eiendomsmegleren lurte nordmannen til stedet der kelneren ventet.

- Jeg angrer
- Jeg godtok tilbudet fordi jeg var arbeidsledig, men nå angrer jeg, sa 25-åringen da han ble vist fram for lokalpressen torsdag.

Drapet ble planlagt på en lokal bar, og mannen som skjøt nordmannen fikk på forhånd vite at det dreide seg om en utlending. Årsaken til at eiendomsmegleren ønsket å ta Richardsen av dage, var pengespørsmål.

25-åringen er nå varetektsfengslet, melder lokal-tv-stasjonen Cabugi.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag