*Nettavisen* Nyheter.

Skulle kastes ut - skjøt vilt

Mann skulle kastes ut av gården - møtte tjenestemennene med hagleskudd.

27.07.07 05:37

Se innslaget på TV 2 Nyhetene her

- I forbindelse med en tvangsutkastelse på en gård i Stange i Hedmark ble en mann truffet av skudd fra en hagle, sier politijurist Helge Eidsvåg til Nettavisen.

Er du på stedet? Send SMS eller MMS til 02255 eller e-post til vaktsjef@nettavisen.no.

To offentlige tjenestemenn, en skatteoppkrever fra kommunen og en polititjenestemann som representerte namsmannen, kom til gården i 11.30-tiden torsdag, hvor en 48 år gammel mann skulle tvangsutkastes. Ifølge Eidsvåg er det offentligrettslige krav som ligger til grunn for utkastelsen.

Mennene ble møtt av en mann med våpen som avfyrte skudd mot dem, og den 39 år gamle skatteoppkreveren ble truffet av hagl. Den 51 år gamle polititjenestemannen ble ikke truffet.

Tente på
- Etterpå gikk han inn i våningshuset. Kort tid etterpå ble det oppdaget brann i våningshuset og i en låve, sier Eidsvåg.

Politi, brannvesen og ambulanse ble tilkalt. Politiet vil ikke opplyse om hvor mange politimenn som deltok i aksjonen.

Begge husene skal være totalskadet.

- Brannvesenet turte ikke nærme seg bygningene for å starte slukningsarbeidet på grunn av den uavklarte situasjonen, sier Eidsvåg.

Pågrepet
- Gjerningsmannen er nå pågrepet. Det skjedde uten dramatikk, sier Eidsvåg til Nettavisen. Politiet kan ikke foreløpig ikke si hva 48-åringen vil bli siktet for.

Den skadde er nå fraktet til Hamar sykehus og skal ikke være livstruende skadd.

- Mannen har skuddskader etter hagle i hode, på arm, legg og rygg. Skadene er å betegne som lette, og tilstanden er stabil, opplyser akuttmottaket ved Hamar sykehus til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.