RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skulle på  cruise verdt 80.000 kroner

TAKKET FØRST JA: Cruiset ordfører Trude Drevland først hadde takket ja til skulle være i oktober, sammen med sjefen i Bergen Næringsråd Marit Warncke.
TAKKET FØRST JA: Cruiset ordfører Trude Drevland først hadde takket ja til skulle være i oktober, sammen med sjefen i Bergen Næringsråd Marit Warncke. Foto: Marit Hommedal
Sist oppdatert:
- Jeg innså imidlertid at det ville bli aldeles feil, sier Drevland.

Viking Cruises sin sjøsettingsgave til Trude Drevland var verdt 80.000 kroner.

Les saken i ba.no

I vår var planen til Trude Drevland å dra på et gratis cruise fra Istanbul til Venezia sammen med Marit Warncke i Bergen Næringsråd.

Det var BA som omtalte dåpsgavene til Trude Drevland først; jomfrucruise fra Bergen til Oslo med ektemannen Odd Drevland, samt turen til Venezia for å sjøsette båten.

Senere innrømte Drevland at hun hadde holdt tilbake opplysninger om at hun dro med privatfly, sammen med sin sønn til den italienske kanalbyen.

I redegjørelsen hun ga sa Drevland at hun «også har mottatt, vurdert og avslått en invitasjon rederiet har tradisjon for å gi sine gudmødre».

Nemlig et gratis cruise for to.

– Jeg overveide å gjøre dette, nærmere bestemt kommende høst med en venninne, fordi da ville jo mannen min sone. Men jeg innså imidlertid at det ville bli aldeles feil. Jeg sa fra meg dette på eget initiativ, og jeg vil understreke, før alle skriverier, sa Drevland da hun tok et avbrekk i sykemeldingen sin for å redegjøre for gavene fra rederiet.

LES OGSÅ: Trude Drevland sykmeldes til etter ferien

Hun mottok ikke spørsmål i den seansen.

Samtidig som BA omtalte hvordan Drevland hadde holdt tett om turen til Venezia ba vi om innsyn i den offentlige korrespondansen mellom rederiet og ordføreren i Bergen. Det innsynet fikk vi i dag.

Forsvarte gavene til Drevland

Det viser seg at cruiset Drevland først hadde takket ja til skulle være i oktober, sammen med sjefen i Bergen Næringsråd Marit Warncke.

Sistnevnte har for øvrig forsvart gavene til Drevland i offentligheten ved flere anledninger, men det var ukjent at hun var venninnen Drevland siktet til i redegjørelsen.

Pris per person for turen var litt over 40 000 kroner, eller mer nøyaktig: 4134 pund.

– Jeg har sagt at jeg har gjort en del feilvurderinger i denne saken. Du ser i mailutvekslingen at det var frem og tilbake siden 23. februar. Da begynte også rettssaken mot Odd. Dette nevner jeg bare som en parantes, sier Drevland og konkluderer:

– Jeg er klar over at jeg burde vært klar og tydelig fra starten om at dette var uaktuelt.

Fra 13. mai av blir bookingen mer konkret, og helt konkret først 15. mai.

– Mellom 15. og 23. mai er det jobb hele veien. Men denne turen hadde jeg i bakhodet hele tiden. Først da jeg var ferdig med alle oppdrag så jeg over tilbudet og fant at det var helt uaktuelt og at jeg måtte avlyse turen, utfra verdien på og størrelsen på gaven.

«Omstendigheter hun ikke rådde over»

– Du skriver at du må avlyse «av omstendigheter du ikke rår over selv»?

– Ja, dette skrev jeg til en bookingansvarlig i selskapet. Poenget var at vedkommende måtte forstå at det ble avlyst. Når jeg ser på dette i ettertid, ser jeg at jeg kunne formulert meg bedre.

– Hvordan vil du beskrive forholdet ditt til Marit Warncke?

– Marit og jeg har møtt hverandre på mange forskjellige arenaer. Av og til, og for meg ganske sjelden, utvikler det seg et vennskap også. Og det er ingen tvil om at det ble slik i dette tilfellet. Hun var den jeg ville ha med meg på turen.

– Skjedde mye på kort tid

Marit Warncke opplyser til BA at hun ikke var kjent med at dette var en gratis tur.

– Jeg tror at Trude takket ja til dette cruiset rett og slett i et øyeblikk hvor hun ønsket å flykte. Hun var totalt nedbrutt og fortvilet den kvelden hun spurte om jeg ville bli med. Dommen i straffesaken mot ektefellen hadde akkurat kommet, sier Marit Warncke.

– Som utdannet psykolog har jeg vært svært bekymret for henne, legger Warncke til.

Hun forteller at hun ser på Drevland som en god venn.

– Turen ble avlyst noen dager etter dåpen. Det skjedde utrolig mye på kort tid.

Ordføreren skal ha vært bekymret for dokumentene som i dag på forespørsel fra BA har blitt offentlig kjent, ifølge Warncke.

– Men jeg tror det er bedre for henne at dette kommer ut nå. Slik at det ikke blir enda en ny runde lengre frem i tid, sier hun.

Hun forteller også at hun hadde forståelse for avgjørelsen om å avlyse turen.

Se flere saker på ba.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere