*Nettavisen* Nyheter.

Skulle svindle til seg penger - ble lurt selv

Foto: (Østlands-Posten)

Svindleren ble 1700 kroner fattigere etter å ha forsøkt å lure en Rema-ansatt.

10.04.10 15:42

HOLMEJORDET (OP.no): Tvilsom «vekslemann» ble 1.700 kroner fattigere etter å ha forsøkt å lure en kassadame på Rema1000 ved Holmejordet i Larvik.

Takket være en årvåken og snarrådig ungjente bak kassaapparatet hos Rema1000 på Holmejordet, forsvant bedrageren med 1.700 kroner mindre enn da han kom.

- Hvis han har rent mel i posen kan han ta kontakt med politiet for å få pengene tilbake, sier butikkeier Tor Erik Østby til OP.no.

Mørkkledd mann ville veksle
Tidlig fredag ettermiddag oppsøkte en mørkhåret og mørkkledd mann i 30-årene Rema1000 på Holmejordet. Der henvendte han seg til en ung kvinne i kassa for å få vekslet en bunke hundrelapper i større sedler.

- Jentene i kassene her har fått streng beskjed om å ikke veksle penger, og er avvisende overfor den engelsktalende mannen. Men vedkommende er pågående og gir seg ikke, sier Tor Erik Østby.

Jenta gir til slutt etter og veksler inn flere femti- og hundrelapper. Mannen vil kontrollere at beløpet stemmer, og påpeker at det mangler noen sedler.

- Manipulerende
- Mannen er manipulerende og meget fingernem, og har på ett eller annet vis klart å gjemme unna et par sedler, sier Østby.

Mannen får sedlene og forsvinner ut av butikken i retning rundkjøringen ved Solli. Jenta i kassa får imidlertid en følelse av at det er noe som ikke stemmer, og løper etter mannen.

- Hun forlanger å få tilbake pengene, og får først tilbake noen hundrelapper, men påpeker at det mangler mer, og vil ha med seg mannen opp i forretningen for å foreta en kontrolltelling, sier Østby.

I det samme kommer en bil kjørende med den hensikt å plukke opp «vekslemannen». Jenta ser sitt snitt til å nappe til seg en seddelbunke mannen har i hånden, og løper tilbake til forretningen.

- Mannen hopper inn i den polskregistrerte bilen og forsvinner i retning Larvik. Jeg tar umiddelbart kontakt med politiet og teller siden opp kassa der jenta satt. Det viser seg at hun har 1.700 kroner mer enn det hun skulle hatt, sier Østby.

Jenta har notert registrert registreringsnummer på bilen, og er sammen med en anmeldelse levert politiet.

- Vi har også bilder av «vekslemannen» på overvåkingsvideoen. Og vi har penger som tilhører ham, så hvis han har rent mel i posen kan han ta kontakt med politiet for å få pengene tilbake, smiler Østby.

Denne saken er levert av Østlands-Posten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.