*Nettavisen* Nyheter.

Skummel sushi

Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

For tredje dag på rad stenger Mattilsynet sushi-restauranter i Oslo.

26.10.06 13:51

Etter onsdagens inspeksjon ble det klart at Kitty Sushi i Helgesensgate 14 måtte stenge.

Det er den tredje sushi-restauranten i Oslo som på stenge på like mange dager.

Stengte kjendisrestaurant
På Kitty Sushi fant Mattilsynet at renholdet var gjennomgående for dårlig. Håndvasken på kjøkkenet var blokkert, og det var for høye temperaturer i kjøleskapene. I tillegg manglet man alle former for internkontroll.

Men Kitty Sushi er ikke den eneste sushi-restauranten som har fått stryk av Mattilsynet. Tirsdag måtte kjendisrestauranten House of Sushi på Frogner stenge, og også der var renholdet for dårlig. Restauranten som er eid av Steinar Hoen, hadde i tillegg manglende kontroll på temperaturer og mangelfull internkontroll.

Storaksjon over hele landet
Mandag var det spisestedet Helt Rått som måtte låse dørene. Håndvasken var tørr, og åpenbart ikke i bruk, ifølge Mattilsynet. I tillegg var det for varmt i fryseboksen. Mens kravet er at temperaturen skal være 18 minusgrader, var det bare ti minusgrader hos Helt Rått.

Mattilsynet er i gang med en storaksjon over hele landet som skal vare i tre uker. «Rent bord»-kampanjen starter 23. oktober og vil vare i tre uker. I dette tidsrommet skal en liten hær av inspektører kontrollere hygieneforholdene på rundt 7.000 hoteller, kafeer, restauranter og andre spisesteder.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.