*Nettavisen* Nyheter.

Skutt 14 ganger

Foto: (TV 2)

Tre av skuddene traff i Lennart Fauglis hode. I dag starter rettssaken mot drapsmannen.

27.11.06 08:54

Iført håndjern og med to uniformerte politikvinner, ble 31 år gamle Lennart Faugli skutt og drept av erkefienden Jan Ivar Ringstad (37) på parkeringsplassen utenfor rettslokalet på Mysen i mars i år.

Tre av skuddene skal ha gått i hodet på 31-åringen, mens de andre traff bryst, arm og bekkenparti.

GRATIS OPPSETT: Les Nettavisen på mobil

Ringstad skal i politiavhør ha forklart at Lennart Faugli smilte da han kom ut av retten – og at 37-åringen ikke tålte det, og dermed skjøt ham.

- Overlagt
Politiet mener imidlertid at skuddene var planlagt. Ringstad ble derfor tiltalt for overlagt drap. Ringstad har innrømmet drapet, men nekter for at det var overlagt.

Mandag starter rettssaken i Heggen og Frøland tingrett. Det er satt av åtte dager til rettssaken.

Medlem i Bandidos
Den drepte 31-åringen hadde kun timer før drapet sittet i tingretten på Mysen og fortalt at han var blitt tatt opp som fullverdig medlem i MC-klubben Bandidos. Dette skal blant annet vært for å beskytte seg selv mot trusler han hevdet å ha mottatt fra Ringstad.

Ringstad på sin side har siden 2003 levd i frykt for Faugli og var utstyrt med voldsalarm og gikk med skuddsikker vest på jobb. Høsten 2003 kom det til et kraftig sammenstøt mellom Faugli og Ringstad utenfor et utested på Mysen hvor Ringstad stod dørvakt. Faugli ble slått med en metallbatong og måtte sy over 70 sting i hodet etter slåsskampen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.